to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 03.09.2020

Πολιτική

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη αντιδραστηρίων στο ΕΚΕΑ: Δεν έχει τέλος η προχειρότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

«Η κυβέρνηση, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες, βαδίζει στα τυφλά χωρίς πυξίδα ακόμα και στα πιο προφανή, την επαρκή προμήθεια αντιδραστηρίων, αφήνοντας εκτεθειμένους Δημόσιο Σύστημα Υγείας και πολίτες!»


Όπως τονίζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν έχει τέλος η προχειρότητα και η «αδυναμία» της κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας λόγω covid-19. Στη φάση  που η πανδημία  έχει πάρει εκ νέου ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας, με πολλές περιοχές να βρίσκονται υπό καθεστώς εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπισή της, το ΕΚΕΑ, σταματά τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Με ανακοίνωσή του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)- που είναι το μεγαλύτερο κέντρο ελέγχου δειγμάτων για τον κορωνοϊό, τα οποία αποστέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς ότι από 1/9 διακόπτει τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων! Προχωράει δε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας δια στόματος του Προέδρου του, ότι η «αλόγιστη χρήση των εξετάσεων» είναι η αιτία της «αρρυθμίας» που προκλήθηκε! Με λίγα λόγια, τα Δημόσια Νοσοκομεία αν και με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, διενεργούν άσκοπα εξετάσεις στους πολίτες. Ταυτόχρονα, φταίει η «μαζική επιστροφή των εκδρομέων υγειονομικών» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Υγείας κ.Κοντοζαμάνης.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ,για μια ακόμη φορά, αποποιείται τις ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί. Οι εκδρομείς που γυρίζουν μαζικά από τις διακοπές τους φταίνε για τα αντιδραστήρια που τέλειωσαν, οι οικογένειες που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα από διακοπές, θα φταίνε αν εμφανιστούν κρούσματα στα σχολεία! Δε φταίει όμως η ανικανότητα της Κυβέρνησης, που ενώ έχουν περάσει 5 μήνες, βαδίζει στα τυφλά χωρίς πυξίδα ακόμα και στα πιο προφανή,την επαρκή προμήθεια αντιδραστηρίων, αφήνοντας εκτεθειμένους Δημόσιο Σύστημα Υγείας και πολίτες!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)