to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 08.02.2022

Πολιτική

Τμ. Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: «Το τρις (;) εξαμαρτείν του ΥΠΑΙΘ και του ΙΕΠ: σκοταδισμός, προχειρότητα, διαφθορά»

«Αντί να εκπέμπουν θετικά μηνύματα προς τη νέα γενιά προς την κατεύθυνση της επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, οδηγούν στην ενίσχυση εθνικιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών στερεοτύπων», επισημαίνει το τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Τρία απανωτά ατοπήματα στιγμάτισαν την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς, δυστυχώς, να μπορεί να διαβεβαιώσει ότι είναι τα μόνα. Τρεις σκοταδιστικές αποφάσεις του Υπ. Παιδείας, πάντα μετά από εισήγηση του ΙΕΠ, με τις οποίες εγκρίνονται διδακτικά σκύβαλα ως εκπαιδευτικά προγράμματα και αποστέλλονται στη συνέχεια στα σχολεία προς αξιοποίηση.

Η αρχή έγινε με τα προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, που μέσω βιντεοταινιών αναπαράγουν την αντεπιστημονική και αντικοινωνική θεωρία περί του «αγέννητου παιδιού».

Ακολούθησε η αποκάλυψη της έγκρισης του προγράμματος περί της “Πυθαγορείου Αυτογνωσίας”, που υποτίθεται, κατά τους συντάκτες του, ότι ασκεί ευεργετική επίδραση στην υγεία και την ευεξία, στη μνήμη, στις επιδόσεις και στην αυτογνωσία των μαθητών και μαθητριών κάθε ηλικίας (!), Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Για να τριτώσει το κακό, προέκυψε ως επιστέγασμα και η αποκάλυψη της έγκρισης, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεκατεσσάρων προγραμμάτων της “Ελληνικής Αγωγής”, μιας εταιρίας συμφερόντων του υπουργού ανάπτυξης και αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη. Τα λίγα ευρώ που καλείται να καταβάλει κάθε παιδί για να μεταβεί στην “Ελληνική Αγωγή” και να συμμετάσχει σε κάποιο από αυτά τα πρόγραμμα είναι το έλασσον. Το μείζον είναι η μορφωτική ένδεια αυτών των προγραμμάτων, καθώς κάποια από αυτά αποτελούν ένα απίστευτο κράμα προχειρότητας, κοινοτοπίας, προγονοπληξίας, αμάθειας και προκατάληψης, διανθισμένο και με ναζιστικές απόψεις, όπως περί αρίας ελληνικής φυλής. 

Τέτοιες αποφάσεις γυρίζουν την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω. Αντί να εκπέμπουν θετικά μηνύματα προς τη νέα γενιά προς την κατεύθυνση της επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, οδηγούν στην ενίσχυση εθνικιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών στερεοτύπων.

Δυστυχώς, το δίδυμο της συμφοράς στο ΥΠΑΙΘ και  στο ΙΕΠ, που κλήρωσε για τη νέα γενιά το τρίδυμο αυτό της απαιδευσίας, παραμένει ακλόνητο στη θέση του.

Και συνεχίζει απερίσπαστο το σκοταδιστικό έργο του...

Καιρός να φύγουν…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)