to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 18.10.2019

Κοινωνία

Τμ. Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Συμβουλεύουμε τον κ. Διγαλάκη να σταματήσει την παραγωγή ψευδών ειδήσεων για τις μεταγραφές φοιτητών

«Σήμερα, για άλλη μια φορά, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Διγαλάκης, προσπάθησε να διαβάλει την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποποιηθεί των ευθυνών του σε ό,τι αφορά στην αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητά του για την ολοκλήρωση βασικών διαδικασιών ρουτίνας που υλοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο» τονίζει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: 

Σήμερα, για άλλη μια φορά, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Διγαλάκης, προσπάθησε να διαβάλει την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποποιηθεί των ευθυνών του σε ό,τι αφορά στην αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητά του για την ολοκλήρωση βασικών διαδικασιών ρουτίνας που υλοποιούνται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Αυτή τη φορά το επίδικο είναι οι μετεγγραφές.

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην κοινή γνώμη και στον ίδιο τον κ. Διγαλάκη τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ως κυβέρνηση δημιούργησε τα πληροφοριακά συστήματα που διαλειτουργούν με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μπορούν άμεσα και χωρίς κόπο να αιτούνται μετεγγραφή χιλιάδες φοιτητές και να ενημερώνονται άμεσα για το αν δικαιούνται ή όχι τη μετεγγραφή. Πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι αιτήσεις ήταν σε χαρτί και η διαδικασία διαρκούσε πολλούς μήνες ταλαιπωρώντας φοιτητές, οικογένειες, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών. Συνεπώς, τουλάχιστον ως προς αυτό,  ο κ. Διγαλάκης δε θα έπρεπε να μεμψιμοιρεί, αντιθέτως θα έπρεπε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη ζωή πιο εύκολη σε χιλιάδες οικογένειες, στις διοικητικές υπηρεσίες και στις πολιτικές ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που είδε με ευαισθησία το θέμα των αδελφών φοιτητών και έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάζουν αδέλφια στην ίδια πόλη ώστε να περιορίζονται οι δαπάνες των οικογενειών για τις σπουδές των παιδιών τους. Αυτό, ως γενικό μέτρο, έγινε για πρώτη φορά στην ακαδημαϊκή ιστορία της χώρας και συνοδεύτηκε από έκτακτη επιχορήγηση των ΑΕΙ σε πόρους και θέσεις καθηγητών (ΔΕΠ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του ν. 4610/2019 που ολοκλήρωσε τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, προχώρησε χωρίς καθυστερήσεις στην ακαδημαϊκή αντιστοίχιση όλων των νέων τμημάτων μέσα από θεσμικές διαδικασίες, ώστε, ακριβώς,  να υπάρξει η δυνατότητα μετεγγραφών μεταξύ όλων των ακαδημαϊκά αντίστοιχων Τμημάτων, χωρίς διοικητικές καθυστερήσεις, που θα απέβαιναν εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να υπάρξει συναινετική νομοθέτηση για το θέμα των μετεγγραφών και ζήτησε τις θέσεις των κομμάτων επ’ αυτού. Με εξαίρεση το ΠΟΤΑΜΙ, καμία άλλη πολιτική δύναμη συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίθηκε.

Συνεπώς, συμβουλεύουμε τον κ. Διγαλάκη να σταματήσει τις κατηγορίες και την παραγωγή ψευδών ειδήσεων. Ας επικεντρωθεί  στη δουλειά του για να μην ταλαιπωρεί τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)