to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:50 | 20.05.2022

Οικονομία

Τμ. Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγαλέα ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης των αρίστων

«Παρακαλούμε, ας ενημερώσει κάποιος τη διοίκηση της Μαξίμου ΑΕ, ότι η αριστεία δεν διαφημίζεται, κατακτιέται και αποδεικνύεται στην πράξη», αναφέρει χαρακτηριστικά το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Δεν πέρασαν παρά μόνο 10 μέρες από την ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, σχετικά με την 1η τροπολογία, που κατατέθηκε για τον ΕΝΦΙΑ 2022, μία μόλις μέρα πριν την ανάρτηση των εκκαθαριστικών και σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησε στην κατάθεση και 2ης τροπολογίας στον ΕΝΦΙΑ 2022, που η ίδια σχεδίασε και ψήφισε!

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ περιελάμβανε για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μικρές και πολύ μικρές μειώσεις, για τις μεγάλες περιουσίες οι μειώσεις ήταν σαφώς υψηλότερες, ωστόσο παρατηρήθηκε και το φαινόμενο σημαντικής αύξησης σε αρκετές περιοχές, όχι μόνο σε περιοχές που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού αξίας ακινήτων, αλλά ακόμη και σε γειτονιές της Αθήνας και του λεκανοπεδίου της Αττικής!

Η διάταξη του νέου ΕΝΦΙΑ, που αφορά ρύθμιση ειδικά για το 2022, όπως ψηφίστηκε από τη ΝΔ (προκειμένου να ελέγξει την αύξηση του φόρου ως αποτέλεσμα της αλματώδους αύξησης των αντικειμενικών αξιών), φαίνεται ότι δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν θα μείνουμε στις ρυθμίσεις της 2ης τροπολογίας που κατέθεσαν. Θα μείνουμε όμως στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν έναν φόρο, που αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και για τον οποίο -αν και υποσχέθηκαν γενναίες μειώσεις- καταλήξαμε και πάλι με ψίχουλα για τους πολλούς, μεγάλες μειώσεις για λίγους, αλλά και αυξήσεις για χιλιάδες πολίτες. Στην εξίσωση θα πρέπει να μπουν και οι μεγάλες αυξήσεις, που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες σε μια σειρά από άλλους φόρους και τέλη, όπως το ΤΑΠ, αλλά και ο αποκλεισμός χιλιάδων πολιτών από επιδόματα και ενισχύσεις, ακριβώς λόγω της αλματώδους αύξησης των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Παρακαλούμε, ας ενημερώσει κάποιος τη διοίκηση της Μαξίμου ΑΕ, ότι η αριστεία δεν διαφημίζεται, κατακτιέται και αποδεικνύεται στην πράξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)