to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 21.07.2021

Οικονομία

Τμ. Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Tα τοπικά lockdown και η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Η φωνή της λογικής πρέπει να επικρατήσει και να παρθούν υπόψη οι προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων και των τοπικών αρχών για δράσεις πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων, όπως επαρκή ξενοδοχεία καραντίνας, ενίσχυση πρωτοβάθμιας φροντίδας σε τουριστικούς προορισμούς, συνεργεία ιχνηλάτησης κ.ά.» τονίζει το Τμήμα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

Μετά την ala cart επιδότηση των επιχειρήσεων, το φιάσκο με τα self-test, τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών, την απροθυμία λήψης προληπτικών μέτρων και την ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου της πανδημίας, η κυβέρνηση παίρνει ακόμη ένα άδικο και αναποτελεσματικό, ως προς την εφαρμογή του, μέτρο: εφαρμογή τοπικών lockdown, που ουσιαστικά καθιστούν τις διακοπές των επισκεπτών «μαρτύριο» και τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών, που έχουν ήδη ανέβει τον πολύμηνο Γολγοθά των αναστολών, ...μάρτυρες.

Στο τοπικό lockdown στη Μύκονο, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε έντονα και δικαίως το σύνολο του επιχειρηματικού και όχι μόνο πληθυσμού. Το γεγονός ότι στο νησί βρίσκεται πολλαπλάσιος αριθμός επισκεπτών από αυτό των κατοίκων δεν λήφθηκε υπόψη και οι αναγωγές των κρουσμάτων ανά κάτοικο φαντάζουν τρομακτικές, για να μας πείσουν για την ορθότητα των μέτρων. Ας ληφθεί υπόψη ότι έχει εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο (περισσότεροι του 90%) των κατοίκων της Μυκόνου!!!

Η απουσία σχεδίου ανοίγματος του τουρισμού, η συστηματική υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η πλημμελής τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων δυναμιτίζει την οικονομία των τουριστικών περιοχών. Αντί να προσλάβουν υγειονομικό προσωπικό βάζουν πρόστιμα.

Η κυβερνητική παράνοια πρέπει να σταματήσει. Οι αντιδράσεις πανικού και η προσπάθεια επίδειξης πυγμής και δήθεν αποφασιστικότητας, από υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση με την πρωθυπουργική αυταρέσκεια, επαναλαμβάνοντας τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς που κόμπαζε ότι νίκησε τον κορωνοϊό, θα έπρεπε να έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να διαφυλάξει την επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους. Αντίθετα, οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνεχή απόγνωση, επιδιώκοντας ίσως μια γρηγορότερη έκβαση του σχεδίου εξόντωσή τους.

Η φωνή της λογικής πρέπει να επικρατήσει και να παρθούν υπόψη οι προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων και  των τοπικών αρχών για δράσεις πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων, όπως επαρκή ξενοδοχεία καραντίνας, ενίσχυση πρωτοβάθμιας φροντίδας σε τουριστικούς προορισμούς, συνεργεία ιχνηλάτησης κ.ά.

Αν χαθεί και η φετινή χρονιά, θα μπει ταφόπλακα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας και η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Πρέπει να φύγουν!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)