to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 18.04.2018

Κοινωνία

Τμ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Ολόπλευρη στήριξη στην Πακιστανική Κοινότητα

Το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε την Τετάρτη 18/4 με αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στα γραφεία της και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κοινότητα των Πακιστανών, σημειώνοντας τις κοινές προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος


(φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας)

Το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του Τομέα Δικαιωμάτων, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στα γραφεία της. Τα μέλη της αντιπροσωπείας μας εκδήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Κοινότητα των Πακιστανών, σημειώνοντας τις κοινές προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος, είτε αυτές αφορούσαν τις φασιστικές επιθέσεις στα χωράφια της ντροπής και τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, όσο και τα κέντρα κράτησης, αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο, που να εξισορροπούν και να δημιουργούν συνθήκες ισότιμης αντιμετώπισης των μεταναστών/μεταναστριών με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Οι αντιπροσωπείες συζήτησαν διεξοδικά την ανάγκη συμμετοχής των ξένων εργατών στα σωματεία, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν το σημαντικό ρόλο του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ.  

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν: Πάνος Λάμπρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Μανώλης Σαρρής μέλος της Κ.Ε., συντονιστής του τμήματος και τα μέλη του Συντονιστικού του τμήματος Λένα Κουγέα, Ράνια Μήτου, Παρασκευάς Ποθητός και Νίκος Τσιγώνιας.

Οι καταγγελίες για τις απειλές του πρέσβη του Πακιστάν

Πριν λίγες ημέρες, ο Τζαβέντ Ασλάμ, σε συνέντευξη Τύπου, κατήγγειλε τους εκβιασμούς του πρέσβη του Πακιστάν ο οποίος απειλεί ότι «θα τοποθετήσει σε μαύρη λίστα όλα τα μέλη της  πακιστανική κοινότητα Ελλάδας («Ενότητα») και ταυτόχρονα ότι θα ενεργοποιήσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ασλάμ». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ενότητας» όλα ξεκίνησαν όταν ο πρέσβης έδωσε συνέντευξη σε Πακιστανούς δημοσιογράφους και υποστήριξε ότι ο Ασλάμ οργανώνει αντιφασιστικές κινητοποιήσεις πληρώνοντας τους συμμετέχοντες. 

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν επιβεβαιώθηκε κι έτσι ζήτησε γραπτή απολογία. «Από τότε ο πρέσβης άρχισε να εκβιάζει, να λέει ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου και να απειλεί ότι όποιος είναι δίπλα μου, να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο Ασλάμ, ο οποίος υποστήριξε ότι η στάση του πρέσβη σχετίζεται με καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν η πακιστανική κοινότητα για τον προηγούμενο πρέσβη χετικά με δωροδοκίες για διευκολύνσεις που σχετίζονταν με ανανέωση ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Όπως κατήγγειλε ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο νέος πρέσβης κουκούλωσε τις δωροδοκίες και στήριξε τους δράστες, ενώ έχει πλέον στόχο του να «σπάσει» την πακιστανική κοινότητα.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει κερδίσει την εκτίμηση του ελληνικού λαού για την αγωνιστική της στάση ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό αλλά και για τις σημαντικές δράσεις αλληλεγγύης, τόνισε ο πρόεδρός της.

Ο Μανώλης Σαρρής, από το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε βρθεί και τότε στο πλευρό της πακιστανικής κοινότητας. Με δήλωσή του στο Left.gr, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην πακιστανική κοινότητα, με την οποία, όπως τόνισε, έχουν δοθεί κοινοί αγώνες ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και υπέρ των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων. Κατήγγειλε μάλιστα το γεγονός ότι ο πρέσβης δέχτηκε στην πρεσβεία τους δολοφόνους των Πακιστανών, μέλη της Χρυσής Αυγής. Τόνισε δε ότι το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό της πακιστανικής κοινότητας.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, την ίδια ημέρα, έκανε λόγο για προσπάθεια «αποκεφαλισμού και υποταγής» της πακιστανικής κοινότητας  εκ μέρους της πρεσβείας. Υπενθύμισε τους αγώνες της ενάντια στη διαφθορά και τις δωροδοκίες. Τόνισε δε τους αγώνες των μελών της πακιστανικής κοινότητας στον αγώνα για τη δημοκρατία ενάντι στον ρατσισμό και τον φασισμό και υπενθύμισε ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ ήταν μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατήγγειλε μάλιστα τις επαφές της πρεσβείας με τη Χρυσή Αυγή.

(βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)