to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 21.08.2021

Αθλητισμός

Τμ. Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και Λ. Αυγενάκης συνεχίζουν να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα

«Κύριε Αυγενάκη, «ο καιρός φέρνει τα λάχανα, ο καιρός τα παραπούλια». Αριστεύσατε πάλι στη πλάτη του Ελληνικού αθλητισμού!», επισημαίνει ειρωνικά το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά και τον διεθνή διασυρμό της χώρας από την κυβέρνηση της ΝΔ και του Λ. Αυγενάκη


Την απόφαση της WADA για άρση της πιστοποίησης του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας σχολιάζει με ανακοίνωσή του το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μετά και την έντονη κριτική που ασκήθηκε χθες από τον αν. εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Αλ. Νικολαΐδη: 

Το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε άλλον ένα διεθνή διασυρμό της χώρας στον αθλητισμό. Κατάφερε να «χάσει» και τις τρεις προθεσμίες που είχαν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), προκειμένου το εργαστήριο Αντιντόπινγκ της Αθήνας να εναρμονισθεί με το Διεθνές Πρότυπο Εργαστήριων (ISL). Με αποτέλεσμα, προχθές (19/8) η εκτελεστική επιτροπή τουWADA να αποφασίσει την οριστική άρση της πιστοποίησης του εργαστηρίου της Αθήνας, το οποίο,με νομοθέτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, τον Ιανουάριο του 2019.

Ο κύριος Αυγενάκης χρειάστηκε δύο χρόνια για να προσλάβει 6 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό στο εργαστήριο. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι επί Νέας Δημοκρατίας θεσπίσθηκε η μνημονιακή αναλογία μιας πρόσληψης προς πέντε αποχωρήσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που άφησε το εργαστήριο αντιντόπινγκ χωρίς στελεχικό δυναμικό.

Ο κύριος Αυγενάκης τάχιστα μείωσε τη φορολογία των ΠΑΕ, χωρίς καθυστερήσεις δεσμεύει πόρους για προσωπικές φωτογραφίσεις, αλλά δύο χρόνια δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο εργαστήριο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού και η ελληνική κυβέρνηση έγιναν πάλι αρνητική είδηση της Ελλάδας στο Reuters.

Επιπρόσθετα, ούτε στον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) πάνε καλύτερα τα πράγματα. Μόλις πριν δύο μήνες σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονταν ότι, «τίθεται εν αμφιβόλω εάν θα καταφέρει να λειτουργήσει εύρυθμα, ώστε να τηρηθούν οι υποχρεώσεις της χώρας όσον αφορά στους κανόνες αντιντόπινγκ…». Η διοίκηση μάλιστα του ΕΟΚΑΝ απάντησε εγγράφως ότι έως τότε δεν είχαν προκηρυχθεί προσλήψεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του οργανισμού και πως μόνο δύο υπάλληλοι της Γ.Γ.Α. αιτήθηκαν την απόσπασή τους σε αυτόν.

Ο κύριος Αυγενάκης αναμασούσε το χιλιοειπωμένο αφήγημα του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων και ο νεοσύστατος ΕΟΚΑΝ βολόδερνε μέσα στους νεοδημοκρατικούς παραγοντισμούς, με έναν πρόεδρο που δεν γνώριζε καν το ύψος του ετήσιου προϋπολογισμού του.

Κύριε Αυγενάκη, «ο καιρός φέρνει τα λάχανα, ο καιρός τα παραπούλια». Αριστεύσατε πάλι στη πλάτη του Ελληνικού αθλητισμού!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)