to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 09.10.2020

Κοινωνία

Το Τμ. Φεμινιστικής Πολιτικής για τα σχόλια της δημοσιογράφου Ι. Μάνδρου για τη Μ. Φύσσα

Ανακοίνωση Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σχετικά με τα σχόλια της δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ, Ι. Μάνδρου.


Η ανακοίνωση Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., έχει ως εξής:

Ας μιλήσουμε για ντροπή κ. Ι. Μάνδρου

Η αναφορά της δημοσιογράφου κ. Ιωάννα Μάνδρου στη Μάγδα Φύσσα σε πρόσφατη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ότι είναι «μια γυναίκα μη διανοουμένη από το Πέραμα  που όμως είδατε και πόσο κόσμια είναι και πόσο περιποιημένη είναι. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;» και ότι «Σε τέτοια κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές» προσβάλλει όχι μόνο τη Μάγδα Φύσσα,  τη γυναίκα σύμβολο στον αγώνα γα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αλλά και όλες τις  γυναίκες που δεν είναι διανοούμενες ή ανήκουν στα λαϊκά στρώματα.

Ο χυδαίος κοινωνικός ρατσισμός και ο σεξισμός των δηλώσεων της δημοσιογράφου, που πρωτίστως κρίνει τη γυναίκα από την εμφάνισή της και την κοινωνική της καταγωγή, θεωρώντας προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, ότι οι γυναίκες στο Πέραμα δεν είναι μορφωμένες, ευπρεπείς και καλοντυμένες, είναι ακριβώς αυτές οι θεωρίες που πρεσβεύει η Χ.Α και όσοι και όσες ασπάζονται ή υιοθετούν τη φασιστική θεωρία και την ακροδεξιά ρητορική.

Ο λαϊκός κόσμος, άντρες και γυναίκες, και ο πολιτισμός που εκπέμπουν, δεν είναι αυτός που παρουσιάζεται στα ριάλιτι τηλεσκουπίδια και στα fake news των καναλιών, τα οποία υποστηρίζει η κ. Ι.Μάνδρου. Ο πραγματικός λαϊκός κόσμος για μας, είναι αυτός που έχει ήθος, αξιοπρέπεια, ψυχικό σθένος και ουσιαστική παιδεία. Που άντεξε, στήριξε και συνεχίζει και σήμερα να στηρίζει και να αγωνίζεται για να μείνει η πατρίδα και η δημοκρατία όρθια.

Είναι αυτός ο κόσμος που εκπροσώπησε η Μάγδα Φύσσα από το Κερατσίνι και εξ ονόματος και στο όνομα αυτού του κόσμου, θυσιάστηκε ο Παύλος.

Αυτόν τον κόσμο λοιδόρησε και προσέβαλε,  χωρίς ντροπή,  η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ,  και για αυτό του χρωστάει μια μεγάλη και ειλικρινή Συγγνώμη.

Κι όπως λέει και ο μέγας Μπέρτολτ Μπρεχτ:

"Ας μη μιλήσουμε λοιπόν για ατυχία. Ας μιλήσουμε για ντροπή"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)