to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 22.03.2022

Πολιτική

Τμ. Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση διαλεύκανση των συνθηκών της έκρηξης στα Γρεβενά που οδήγησε στον θάνατο 3 εργαζομένων

«Δυστυχώς ένα ακόμα τραγικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί το τελευταίο διάστημα στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα μικρότερων ή μεγαλύτερων εργατικών ατυχημάτων, αναδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχετικά με τον θάνατο τριών εργαζομένων σε εργοστάσιο στα Γρεβενά


Στον θάνατο τριών εργαζομένων που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά τη στιγμή της έκρηξης αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Τμ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζοντας πως «το υπουργείο Εργασίας  οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του  και  να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τμ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: 

«Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την οδύνη του για το  εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις  εταιρείας παραγωγής εκρηκτικών στα Γρεβενά, που οδήγησε στον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων. 

Δυστυχώς ένα ακόμα τραγικό  δυστύχημα έρχεται να προστεθεί το τελευταίο διάστημα στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα μικρότερων ή μεγαλύτερων εργατικών ατυχημάτων,  αναδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η οποία διαρκώς επιδεινώνεται λόγω της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών  και του γενικευμένου κλίματος εργοδοτικής αυθαιρεσίας που επικρατεί.

Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη η έκρηξη σε ένα εργοστάσιο που λόγω της φύσης των εργασιών του θα έπρεπε να υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και την πλήρη  απόδοση και επιμερισμό των ευθυνών για την ανείπωτη τραγωδία. Συγχρόνως με την πλήρη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από την πολιτεία.

Το υπουργείο Εργασίας  οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του  και  να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Να σταματήσει εδώ και τώρα την συνεχιζόμενη υποβάθμιση  της  Επιθεώρησης Εργασίας και συνολικά των ελεγκτικών μηχανισμών και να ενεργοποιήσει άμεσα τους σχετικούς φορείς στην κατεύθυνση της στήριξης με όλους τους τρόπους (ενημερωτικούς, προληπτικούς, κατασταλτικούς) της λήψης  των απαραίτητων μέτρων για την  υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργαζόμενων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη στήριξή μας, και στους τραυματίες ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)