to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 15.06.2015

Κοινωνία

Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την καταστολή της διαμαρτυρίας στα ΕΛΠΕ

«Είναι αδιανόητο, η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και αλληλέγγυων, που ζητούν η εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της για το δυστύχημα, να εγγυηθεί άμεσα την ασφάλεια των εργαζομένων και να ακυρωθούν οι εργολαβίες, να είναι η αστυνομική βία», τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


 

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την καταστολή της κινητοποίησης στα ΕΛΠΕ:

Λίγες μέρες μετά τις δεκάδες απρόκλητες προσαγωγές διαδηλωτών στα ΕΛΠΕ, η προχθεσινή μοτοπορεία στον Ασπρόπυργο, με αφορμή και πάλι τους τέσσερις θανάτους από το τραγικό εργατικό δυστύχημα, αντιμετώπισε την αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών από διμοιρίες ΜΑΤ. Σύμφωνα και με μαρτυρίες, ωστόσο, αυτή τη φορά η αστυνομική βία λειτούργησε πρακτικά ως κάλυψη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στους διαδηλωτές.

Είναι αδιανόητο, η ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και αλληλέγγυων, που ζητούν η εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της για το δυστύχημα, να εγγυηθεί άμεσα την ασφάλεια των εργαζομένων και να ακυρωθούν οι εργολαβίες, να είναι η αστυνομική βία. Είναι όμως πραγματικά εξοργιστικό, οι αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τις φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής.

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και η αγαστή συνεργασία των δυνάμεων καταστολής με τη Χρυσή Αυγή, για την καταστολή κινητοποιήσεων και την υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων, ανήκουν σε άλλη εποχή. Η αντιμετώπιση εμπεδωμένων σε τμήματα της ΕΛ.ΑΣ νοοτροπιών ατιμωρησίας και συγκάλυψης, που αποτελεί μέρος του αναγκαίου εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας, θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει: αποτελεί πάγιο αίτημα σύσσωμου του προοδευτικού κόσμου και η κυβέρνηση οφείλει να το ικανοποιήσει.

Θεωρούμε επείγουσα την έρευνα για την απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο και την απόδοση ευθυνών σε όσους τη σχεδίασαν και την υλοποίησαν. Η ολιγωρία, η συγκάλυψη, η αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων σα να επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές, καθώς αυτό θα αποτελούσε σήμα ότι οι πρακτικές ανομίας στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν αντίπαλο. Η αντιμετώπιση στην πράξη αυτών των εμπεδωμένων νοοτροπιών οφείλει να είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)