to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 07.10.2022

Αθλητισμός

Τμ. Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων εξελίσσεται σε προσωπικό φιάσκο για τον κ. Αυγενάκη

«Η σημερινή άτακτη υπαναχώρηση του κ. Αυγενάκη, μετά τη γενική κατακραυγή από την αναστολή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων και της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου Super League 2, μαρτυρούν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά τις συνεχείς μεθοδεύσεις του στο θέμα του Μητρώου των Αθλητικών Σωματείων», τονίζεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

Ο κ. Αυγενάκης από την πρώτη στιγμή, χρησιμοποίησε το Μητρώο ως μοχλό ανάδειξης των αρεστών και των κολλητών του στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών. Δεν δίστασε μάλιστα σε αυτή την κυνική του προσπάθεια να στερήσει από τις τοπικές κοινωνίες και το τελευταίο εναπομείναν κύτταρο ερασιτεχνικού αθλητισμού, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων που κάνουν μπίζνες και στο χώρο του αθλητισμού.

Έφτασε δε μέχρι και στο ακραία αντικοινωνικό και αυταρχικό μέτρο του αποκλεισμού των ερασιτεχνικών σωματείων που δεν είχαν καταφέρει ακόμη να εγγραφούν στο Μητρώο, από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ νομοθέτησε για πρώτη φορά το Μητρώο με τον ν.4373/2016, ως εργαλείο καταγραφής, διαρκούς στήριξης και  χρηματοδότησης των σωματείων. Μετά από τρία χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Μητρώο μετατράπηκε σε εργαλείο εξαγοράς της ψήφου των αθλητικών σωματείων και ελέγχου των διοικήσεων των ομοσπονδιών, καθώς και σε μηχανισμό εξόντωσης των οικονομικά αδύναμων σωματείων, κυρίως της περιφέρειας, τα οποία ο κ. Υφυπουργός κατονόμαζε μέχρι πρόσφατα ως παρίες του ελληνικού αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης, μέχρι λίγες μέρες πριν, απαξίωνε τα σωματεία που δεν είχαν προλάβει να ανταποκριθούν στα αυστηρά γραφειοκρατικά κριτήρια της ένταξης στο μητρώο ως αδιάφορα και άναρχα, ενώ σήμερα με τη νέα τροπολογία του αναγκάζεται σε αναδίπλωση, καθώς η τροπή που έχει λάβει η υπόθεση του Μητρώου εξελίσσεται σε προσωπικό του φιάσκο.

Η νέα τροπολογία που κατέθεσε σήμερα, η οποία προβλέπει ότι όσα σωματεία έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στο Μητρώο μέχρι 30.9.2022, έχουν το δικαίωμα να κάνουν και πάλι χρήση των δημοτικών και δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα, δικαιώνει απόλυτα την κριτική που του ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εκτός από την άμεση νομοθετική παρέμβαση ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να επανέλθουν οι ομάδες στις έδρες τους, ζητήσαμε, και συνεχίζουμε να ζητάμε, τον εξορθολογισμό των κριτηρίων ένταξης στο Μητρώο και μεγαλύτερη παράταση ώστε να ενταχθεί ακόμα και το πιο μικρό ερασιτεχνικό σωματείο της ελληνικής περιφέρειας.

Τον καλούμε λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή, ειδικά για φέτος μετά το απόλυτο μπάχαλο που έχει προκαλέσει στα πρωταθλήματα, να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής όλων των ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα και οριστική παράταση για την εγγραφή όλων των σωματείων στο Μητρώο μέχρι 31.7.2023.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)