to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 24.09.2021

Αθλητισμός

Τμ. Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Κίνδυνος κατάρρευσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση προκαταβολής της οικονομικής ενίσχυσης από τα κέρδη του στοιχήματος, προειδοποιεί με ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία


Το Τμ. Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επισημαίνει συγκεκριμένα:

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, από την αρχή της πανδημίας, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του ενώ η στήριξη από την Πολιτεία χαρακτηρίστηκε, από σημαντικότατες και κρίσιμες για την βιωσιμότητά του καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων για την οικονομική ενίσχυσή του.

Οι μεγαλοστομίες και οι επικοινωνιακές φανφάρες του κ. Αυγενάκη αποδεικνύονται μια ακόμη φάρσα για τα ερασιτεχνικά αθλήματα και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ενώ φρόντισε να καλύψει το επαγγελματικό κομμάτι του αθλητισμού καταβάλλοντας προκαταβολές ποσών ύψους 29εκ Ε από τη φορολόγηση του στοιχήματος, τα ερασιτεχνικά σωματεία καταρρέουν. Αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταπεξέλθουν οικονομικά και πολλά σωματεία αποχωρούν από τα ερασιτεχνικά και εθνικά πρωταθλήματα. Την ίδια ώρα ο κ. Αυγενάκης αντί να επιληφθεί ουσιαστικά επί του θέματος επαναλαμβάνει τις απειλές για την εγγραφή στο μητρώο και τη μη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσα σωματεία δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο μητρώο.

Ο χειρότερος υπουργός αθλητισμού που υπήρξε ποτέ, κουνάει το δάκτυλο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μη συναισθανόμενος τις ευθύνες του.

Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικής ΚΥΑ και να διευθετήσει την προκαταβολή ποσού, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Η προκαταβολή ποσού, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, αποτελεί μονόδρομο για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και την εξομάλυνση των δυσλειτουργιών που προέκυψαν από την παρατεταμένη έλλειψη ουσιαστικής στήριξης των συλλόγων από την κυβέρνηση. Οι υποσχέσεις περίσσεψαν, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καταρρέει και οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τα επικοινωνιακά κόλπα του αρμόδιου Υφυπουργού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)