to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 06.03.2021

Οικονομία

Τμ. Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα της εξέγερσης του Κιλελέρ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τιμά την ιστορική εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια εξέγερση που η θύμηση της δεν πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα.


Η ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τιμά την ιστορική εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια εξέγερση που η θύμηση της δεν πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα.

Σήμερα παραμένουν επίκαιρα, όσο ποτέ άλλοτε, τα μηνύματα του αγώνα των αγροτών του Κιλελέρ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουν και σήμερα την εγκατάλειψη από την πλευρά της κυβέρνησης, που τους αφήνει αβοήθητους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, τις καταστροφές

Από τα όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής, αλλά και τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό χώρο και που έχουν ως συνέπεια την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών. Αποτέλεσμα είναι να εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι αγρότες την παραγωγική δραστηριότητα.

Στις μέρες μας οι παραγωγοί εναντιώνονται στη συγκέντρωση της αγροτικής γης σε λίγα  «χέρια», στο ξεπούλημα των συνεταιρισμών και των υπηρεσιών του δημοσίου στους ιδιώτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζει τους αγώνες και τις προσπάθειες τους για να δικαιωθεί σήμερα το διαχρονικό νόημα της εξέγερσης του Κιλελέρ. Για να μην κλείσει καμία αγροτική εκμετάλλευση, ώστε ο αγροτικός τομέας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και οι Έλληνες αγρότες  να ζήσουν με αξιοπρέπεια​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)