to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:43 | 29.05.2018

Πολιτική

#ti_ton_noiazei_ton_ergazomeno_an θα έχει εργασιακά δικαιώματα

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η προνομιακή παρουσίαση της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και μια μικρή αναφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού, οι εξελίξεις στην Ιταλία και οι αναταράξεις στην αγορά ομολόγων και τις χρηματιστηριακές αγορές, το Μακεδονικό και η συνάντηση Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του, οι πολιτικές αναταράξεις στην Ισπανία, η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

«Η ελληνική οικονομία κερδίζει και πάλι την αξιοπιστία της», επανέλαβε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν, πέραν των στόχων που θα πρέπει να επιτυγχάνουμε, θα τα χρησιμοποιήσουμε με τρόπο στοχευμένο, για να οικοδομήσουμε το μέλλον στη βάση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης». (αναλυτικά)



 

«Οι προτάσεις Μητσοτάκη μάς γυρίζουν πιο πίσω ακόμα κι από τη δεκαετία του '60»

Πώς σχολιάζει η Κουμουνδούρου τη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. (αναλυτικά)


 

«Προς το δικό μας εθνικό συμφέρον η συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

Είναι προς το δικό μας εθνικό συμφέρον μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, και όχι μόνο επειδή η φίλη χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ -κάτι το οποίο εμείς στηρίζουμε, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο Βερολίνο. (αναλυτικά)


 

Αύξηση των πόρων για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν για το ΕΣΠΑ μετά το 2020

«Η δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Οικονομίας, η άριστη συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Επίτροπο κ. Κ. Κρέτσου και τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για μια δικαιότερη κατανομή των πόρων την επόμενη περίοδο, συνέβαλαν αποφασιστικά στο σημερινό αποτέλεσμα», τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές το 2019 ζητούν οι πολίτες

Διαρκώς μειούμενη βαίνει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. (αναλυτικά)


 

Αναδοχή: Πράξη γενναιοδωρίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης

«Με το νέο νόμο για την υιοθεσία και την αναδοχή που φέραμε στη Βουλή και ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, επιταχύνονται δραστικά οι διαδικασίες. Από 4-6 χρόνια που χρειάζονταν μέχρι σήμερα, από εδώ και στο εξής σε 8 έως 12 μήνες θα ολοκληρώνεται η αναδοχή ενώ για την υιοθεσία θα εκκρεμεί μόνο η δικάσιμος» αναφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού. (αναλυτικά)


 

Γ. Δραγασάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια, άρα αποκτούμε την κυριαρχία στις εξελίξεις και μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον» υπογράμμισε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγοσάκης. (αναλυτικά)


 

Ν. Τόσκας: Σε θέματα ασφάλειας είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες

Το κλίμα ασφάλειας αποτυπώνεται εξάλλου στα μεγάλα ρεύματα των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας και τις ανέμελες βόλτες ξένων ηγετών στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τόσκας. (αναλυτικά)


 

Ν. Βούτσης: Σε ένα νόμο ως τις 14/6 όλα τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση

Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Βούτσης, ενώ επιπλέον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο. (αναλυτικά)


 

Έρχονται δέκα νέα προγράμματα για 80.000 ανέργους

Δέκα νέα προγράμματα για περισσότερους από 80.000 ανέργους έρχονται μέχρι το τέλος του έτους, όπως εξαγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος. (αναλυτικά)


 

Επαφές του Ν. Παππά στις Βρυξέλλες για την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στις Βρυξέλλες. (αναλυτικά)


 

Έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο

"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και περιμένουμε να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, επειδή είναι ασφυκτικές οι προθεσμίες, έχουμε ετοιμάσει και τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να μπορέσουμε την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του", διευκρίνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. (αναλυτικά)


 

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος

Αύξηση κατά 870 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Απρίλιο φθάνοντας τα 126,9 δισ. ευρώ έναντι 126,01 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. (αναλυτικά)


 

Η Ψυχιατρική Κλινική Ιπποκρατείου και η 5η ΤΟΜΥ Σταυρούπολης εγκαινιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλος, η διοικήτρια του νοσοκομείου Β. Παπαχριστοδούλου, οι διοικητές της 4ης και 3ης ΥΠΕ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Στην τελική ευθεία η συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων 

Το σχέδιο νόμου για τη συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παρουσίασε ο Κ. Γαβρόγλου στον πρύτανη και στον πρόεδρο της Δ.Ε. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 11,2 εκατ. ευρώ σε δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 11.189.660,54 ευρώ στους δήμους της χώρας. (αναλυτικά)


 

Παράγω - Επιχειρώ Κοινωνικά»: Στο Σύνταγμα η 2η COOPEXPO, έως το Σάββατο 2 Ιουνίου

Σε χώρο 60 περιπτέρων η 2η COOPEXPO προβάλλει ένα πανόραμα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή φορέων Κ.Αλ.Ο. από όλη τη χώρα, που αφορά είτε στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων, είτε στην παροχή υπηρεσιών. (αναλυτικά)


 

Ρ. Δούρου: Δείχνουμε ότι λέξεις όπως «καινοτομία» και «νεοφυής επιχειρηματικότητα» μπορούν να γίνουν πράξη

«Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα καταστήσουν την παραμονή στην Ελλάδα ενδιαφέρουσα πρόκληση και όχι καθήκον. Στην κατεύθυνση αυτή ακριβώς κινείται και η πρωτοβουλία με το ΤΕΕ, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζουμε σήμερα». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)