to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 29.05.2017

Κοινωνία

«Τίτλος τιμής για την ΠΟΣΠΕΡΤ η αγωγή της Χρυσής Αυγής» - Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Ευελπίδων

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 29 Μάη στις 10.30 πμ, στο κτήριο 5 στα δικαστήρια της Ευελπίδων


Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Παραλάβαμε την αγωγή που υπέβαλε εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και ο  Γ.Γ. της  Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η εγκληματική οργάνωση με τα τάγματα εφόδου που τρέφεται από την περιφρόνηση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, ζητά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να καταδικάσει την ΠΟΣΠΕΡΤ με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και τον πρόεδρό της με προσωποκράτηση ενός έτους, αν επιμείνουν στην αρχική τους απόφαση να κάνουν οι εργαζόμενοι στάση εργασίας κάθε φορά που θα προγραμματίζεται μετάδοση αυτού του φασιστικού συνδέσμου λαϊκής και κοινωνικής περιφρόνησης.

Όλοι αυτοί που θα έπρεπε ήδη να είχαν καταδικαστεί και από την δικαιοσύνη και να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα τολμούν να μας εγκαλούν γιατί κάνουμε πράξη το θεσμικό μας καθήκον στη δημοκρατία, δικαιώνοντας πλήρως αυτό που λέει ο λαός «φωνάζει ο … φασίστας να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο δημοκρατικός λαός τους αποβάλει από τη συνείδησή του, η Βουλή πρόσφατα από την αίθουσα του ναού της Δημοκρατίας (θα ακολουθήσουν άραγε νέες αγωγές;)  και η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει πράξη τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και των Νόμων  απεργώντας όποτε διαδίδεται το διχαστικό - ρατσιστικό της κήρυγμα που σπέρνει το φόβο και τη μισαλλοδοξία.

Δεν τους φοβόμαστε και τους περιμένουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φορείς, τα σωματεία και κάθε δημοκράτη τη Δευτέρα 29/5/2017 11.00 π.μ. στο κτίριο 5 της Ευελπίδων όπου θα γίνει η ακροαματική διαδικασία.

 Συνεχίζουμε …


Συμπαράσταση από την ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει την συμπαράστασή του στην ΠΟΣΠΕΡΤ, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επιμένουν να αντιστέκονται στα κηρύγματα μίσους της Οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καθώς και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που απειλείται με προσωποκράτηση.
Με αγωγή που υπέβαλλε ο Ν. Μιχαλολιάκος ζητεί να καταδικασθεί η Ομοσπονδία και ο Πρόεδρός της, επειδή οι συνάδελφοι άσκησαν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.
Το… αδίκημα της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι η απόφασή της να κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στάση εργασίας κάθε φορά που υπάρχει μετάδοση για την «Χρυσή Αυγή».
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ναζιστικές πρακτικές και συμμετέχει ενεργά στην συνολική κοινωνική περιφρόνηση απέναντι στα διχαστικά, ρατσιστικά και μισαλλόδοξα σχέδια της «Χρυσής Αυγής», που πλήττουν τώρα τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της ενημέρωσης».



«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την αντιφασιστική δράση των εργαζόμενων»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την αντιφασιστική κινητοποίηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και καταδικάζει ενέργειες τέτοιου είδους οι οποίες αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύουν περίτρανα πως ο «αντισυστημικός» χαρακτήρας της είναι το προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο κρύβονται οι πραγματικοί στόχοι της. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει το έργο της τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Η Χρυσή Αυγή ζητά να καταδικαστεί η ΠΟΣΠΕΡΤ για την πρόθεσή της να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τον αντιφασιστικό αγώνα ενάντια σε παρεμβάσεις ρατσιστικού μίσους και προσβολής των δημοκρατικών ευαισθησιών του Ελληνικού λαού.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και θα απομονώσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην Αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 29 Μάη στις 10.30πμ, στο κτήριο 5 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.


Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην ΠΟΣΠΕΡΤ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην ΠΟΣΠΕΡΤ, στον πρόεδρό της, συνολικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που έβαλαν στην πράξη εμπόδια, για να σταματήσουν τη βρώμικη προπαγάνδα του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ΕΡΤ, κάνοντας στάση εργασίας όταν αναμεταδίδει τη ναζιστική τους προπαγάνδα και γι’ αυτό ζητά τη δικαστική τους δίωξη.

Η εγκληματική οργάνωση με τα τάγματα εφόδου, που, με το φασιστικό τους μίσος, στόχο έχουν να τσακίσουν το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, τους μετανάστες – εργάτες και τους πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, αποκαλύπτουν και με αυτή τους την ενέργεια ότι δρουν σαν μαντρόσκυλα του συστήματος. Και με την προσφυγή τους στα δικαστήρια αποκαλύπτουν ότι αποστολή και βασικό τους μέλημα έχουν την προστασία και προάσπιση των συμφερόντων των αφεντικών, ότι βρίσκονται στην υπηρεσία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου.

Η ναζιστική τους ιδεολογία, η πολιτική τους και η εγκληματική τους δράση θα πάρουν την πρέπουσα απάντηση με την καταδίκη και απομόνωσή τους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να φράξουν τον δρόμο στην προβολή της επικίνδυνης για το λαό προπαγάνδας της.


ΕΤΕΡ: Κάλεσμα συμπαράστασης στην ΠΟΣΠΕΡΤ

Όπως είναι γνωστό το ναζιστικό μόρφωμα της χρυσής αυγής κατέθεσε αγωγή κατά της Ομοσπονδίας μας ζητώντας την χρηματική ποινή των 5.000€ και την προσωποκράτηση του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη εάν  εξακολουθεί να τηρείται η απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ να εξαγγέλλει στάσεις εργασίας σε κάθε προγραμματισμένη μετάδοση των φασιστοειδών από την Κρατική Τηλεόραση.

Το γεγονός αυτό μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει αφού μας τοποθετεί στην φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται σύσσωμη η εργατική τάξη δηλαδή απέναντι από τους φασίστες, τους μισαλλόδοξους και τους ρατσιστές της ναζιστικής συμμορίας των χρυσαυγιτών!

Δίνουμε όλοι το παρών αυτή τη Δευτέρα 29/5/2017 11.00 π.μ. στο κτίριο 5 της Ευελπίδων και συμπαραστεκόμαστε στη διωκόμενη από τους φασίστες Ομοσπονδία μας και στον Πρόεδρό μας Παναγιώτη Καλφαγιάννη.


ΑΔΕΔΥ: Στη φυλακή, όχι στην ΕΡΤ, οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής 

Ένα νέο μαύρο, αυτό του καθαρού φασισμού, επιχειρεί να ρίξει πάνω στην ΕΡΤ, η υπόδικη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με αγωγή που κατέθεσε κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα για να προβάλλονται φιέστες ρατσιστικού μίσους με ομιλίες του Μιχαλολιάκου. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ζητάνε να επιβληθεί χρηματική ποινή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ 5000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη για την κήρυξη στάσης εργασίας την ώρα της προβολής των ομιλιών ρατσιστικού μίσους, που προσβάλλουν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε δύσκολη θέση από τις συντριπτικές αποκαλύψεις στη δίκη όπου παραπέμφθηκε με βούλευμα ως εγκληματική οργάνωση. Τα θύματα ανέδειξαν τις κεντρικά σχεδιασμένες από την ηγεσία της δολοφονικές επιθέσεις: Παύλος Φύσσας, Αιγύπτιοι αλιεργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κλπ.

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή διεκδικεί να νομιμοποιήσει ξανά τη βία των ταγμάτων εφόδου, με τη δολοφονική επίθεση που κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με ορμητήριο τα κεντρικά γραφεία (Μεσογείων 131) με επικεφαλής μετακλητό υπάλληλο στη Βουλή στο γραφείο του Μιχαλολιάκου. Με επιθέσεις στον Ασπρόπυργο κατά εργατών γης και κατά προσφύγων στην Λέρο και τη Χίο. Ο υπόδικος Λαγός εισέβαλε στο σχολείο του Ικονίου για να αποτρέψει την εγγραφή των προσφυγοπούλων.

Οι προκλήσεις των νεοναζί κορυφώθηκαν μέσα στη Βουλή με την χειροδικία Κασιδιάρη κατά Δένδια και την ανάληψη της ευθύνης από το Λαγό.

Είναι γνωστό ότι ο Μιχαλολιάκος, ο μηνυτής της ΠΟΣΠΕΡΤ, έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να έχει ξαναβάλει στη φυλακή όλους τους υπόδικους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφού έχουν παραβιάσει κάθε όρο της αποφυλάκισης τους και όχι να παραπέμπει την ΠΟΣΠΕΡΤ για τη συνεπή στάση υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών όλων.

Κάθε φορά που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης απευθύνουν προτροπές για νέες φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις. Ο λόγος μίσους με βάση την ίδια την ιδρυτική πράξη της ΕΡΤ δεν έχει θέση στις εκπομπές της. Καθόλου τυχαίο ότι οι νεοναζί είχαν χειροκροτήσει το μαύρο στην ΕΡΤ και τις απολύσεις προσωπικού.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν την πιο ανοικτή απεργοσπαστική μεθόδευση για να υπονομεύσουν τα συνδικάτα τα οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους, με τις επιθέσεις στη Ζώνη Περάματος και πρόσφατα στο ΙΓΜΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων της Αττικής στην Αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα, 29 Μάη 2017 και ώρα 10:30πμ, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 5).

Διεκδικούμε να μπουν στη φυλακή όλοι οι ένοχοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να μη προβάλλονται οι φασιστικές φιέστες τους από τα μέσα ενημέρωσης.

 

 

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)