to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 30.05.2022

Κοινωνία

Τις «πανούργες» γυναίκες που «πολλές φορές προκαλούν ασυνείδητα ή και συνειδητά», ενοχοποιεί ο Αλ. Συσσοβίτης

Ολοταχώς πίσω στις εποχές που το κυνήγι μαγισσών ήταν η απάντηση στις... «προκλήσεις», μας γύρισε ο ηθοποιός που, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει ιδέα τι είναι το «#metoo»


Ο ηθοποιός ο Αλέκος Συσσοβίτης, προσπαθώντας να απαξιώσει, αν όχι να ενοχοποιήσει το κίνημα κατά της κακοποίησης των γυναικών ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξή του: «Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές. Είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αφύσικο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς. Είναι τεράστια κουβέντα. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

Άγνοια, πρόκληση, πανούργες γυναίκες: σε περίπτωση που ο ηθοποιός προσγειώθηκε τώρα στον πλανήτη γη, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Αλλά μάλλον ζητάμε πολλά από έναν άνθρωπου που, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει βρεθεί ο ίδιος ποτέ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας σε δύσκολες καταστάσεις, με αφορμή το κίνημα #metoo, απάντησε: «Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, μπορεί να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει.

Η ευθύνη είναι των θυμάτων και καλό είναι να μην στοχοποιούμε τους δράστες! Αλλά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς είναι η πολλοστή φορά που τα media γίνονται πλυντήριο για τους θύτες κακοποίησης...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)