to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 28.03.2018

Πολιτική

Τις λατρευτές μας ειδήσεις κηδέψαμε (και) σήμερα...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν τα ελληνοτουρκιά και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με έμφαση στις δηλώσεις Κατσίκη, τα επεισόδια οπαδών του Ολυμπιακού στον Πειραιά, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του Περιφερειακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας (όχι ότι είχαν καλύψει τα όσα ειπώθηκαν τις προηγούμενες δύο) και οι θετικές δηλώσεις που έρχονται από ευρωπαίους αξιωματούς για την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο κρίθηκαν άνευ ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος... Όσο για την Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία, αυτή είναι μόνιμα εξόριστη από τα δελτία...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Το πλαστό έγγραφο της ΝΔ και ο φάκελος με τις 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ

Το πλαστό έγγραφο κατέθεσε η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία καθώς και κατάλογος με τις 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ βρέθηκαβ στο επίκεντρο του δεύτερου μέρους της κατάθεσης του Πάυλου Πολάκη, την Τετάρτη 28 Μαρτίου - Στο προσκήνιο ξανά και η «μαύρη τρύπα» των εκατοντάδων εκατομμυρίων με τη ΝΔ να ισχυρίζεται πώς πρόκειται για λανθασμένη ανάγνωση των απολογισμών από τον αν. υπουργό, κάνοντας λόγο για διπλοεγγραφές, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση - «Βαρύ κακούργημα» το αδικαιολόγητο ταμειακό έλλειμμα, αντέτεινε ο αναπλ. υπουργός Υγείας. (αναλυτικά)


 

Η 3η ημέρα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας

Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρική Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά)


 

Τη δημιουργία πάρκου ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη και την παραχώρηση τριών οικοπέδων για σχολεία ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Την παραχώρηση του πρώην οικοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" στον δήμο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία πρότυπου πάρκου ΑμΕΑ δύο οικοπέδων στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη κι ενός στον δήμο Νεάπολης Συκεών για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. (αναλυτικά)


 

«Η προσπάθεια τραμπούκων του κ. Μαρινάκη να ματαιώσουν την εκδήλωση στον Πειραιά έπεσε στο κενό»

«Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση» τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

«Με το σχέδιο ανασυγκρότησης θα κλείσει η συζήτηση για «καθαρή» ή «μη καθαρή» έξοδο»

Από τη συζήτηση με τους εταίρους μας για το σχέδιο ανασυγκρότησης θα προκύψει ένα είδος συμφωνίας για την μετά τα μνημόνια εποχή που θα βάλει τέλος στα περί «μη καθαρής» εξόδου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης Στο Κόκκινο και τους Νίκο Σβέρκο και Θεόφιλο Σιχλετίδη. (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα έλαβε τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ από τον ESM

Για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πάνε 1,5 δισ. ευρώ - Άλλα 3,3 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και 1,9 δισ. για τη δημιουργία μαξιλαριού ρευστότητας. (αναλυτικά)


 

Μ. Σεντένο: Δεν ανησυχώ καθόλου για πισωγύρισμα στο ελληνικό πρόγραμμα

Δεν ανησυχεί για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ελληνικής Οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο,  ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. (αναλυτικά)



 


 

«Ξεκίνησε η τεχνική μελέτη του νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

"Δίκαιη ανάπτυξη με 586 ευρώ δεν γίνεται. Δεν μπορεί παρά να είναι κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής η αύξηση του κατώτατου μισθού", δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία της στη θεματική ενότητα "Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία" του περιφερειακού συνεδρίου για την ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία. (αναλυτικά)


 

Η Μακρόνησος μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε έναν ιστορικό χώρο, αυτόν του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 - Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) από την Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής με έργο την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. (αναλυτικά)


 

Περσινό το περιστατικό με τουρκικό σκάφος που «αποκάλυψε» το Βήμα

Το γραφείο του υπ. Ναυτιλίας διευκρινίζει ότι το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα δεν σημειώθηκε “λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος»” όπως συγκεκριμένα αναγράφεται, αλλά πέρσι το καλοκαίρι. Το Λιμενικό Σώμα έχει μάλιστα εκδώσει Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2017. (αναλυτικά)


 

Γενναιόδωρη αύξηση 45% της οικονομικής επιχορήγησης των ΑΕΙ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια γενναιόδωρη αύξηση 45% της οικονομικής επιχορήγησης των ΑΕΙ, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. (αναλυτικά)


 

Προσπάθεια σύναψης συμφωνίας με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μάλτα για τη διαχείριση του προσφυγικού

Προσπάθεια σύναψης συμφωνίας με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μάλτα, για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού καταβάλλει η χώρα μας,οπως ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου. (αναλυτικά)


 

Αυξήθηκαν κατά 1,57% οι καθαρές παροχές κοινωνικής προστασίας

Σε 43.526,32 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2015 οι καθαρές παροχές κοινωνικής προστασίας (απαλλαγμένες από φόρους και κοινωνικές εισφορές) και αυξήθηκαν κατά 1,57% σε σχέση με το 2014, σε αντίθεση με το 2014 που μειώθηκαν κατά 1,86% σε σύγκριση με το 2013. (αναλυτικά)


 

Στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος για την «τοξική βόμβα» στη Δ. Αττική

Στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος θα προσφύγουν αύριο πολίτες της περιοχής για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με έρευνες που απέκρυψε ο Δήμος Φυλής από το 2015, σύμφωνα με τις οποίες είναι δραματική η επίπτωση στο έδαφος, στο υπέδαφος στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς τα επίπεδα βαρέων μετάλλων που βρέθηκαν αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνων στοιχείων -όπως το βενζόλιο- αποτελούν πραγματική τοξική βόμβα για την περιοχή. (αναλυτικά)


 

Η Περιφέρεια Αττικής άντεξε στην κρίση

Η Περιφέρεια Αττικής, άντεξε περισσότερο από όλες τις άλλες Περιφέρειες μέσα στην κρίση. Αυτό αναφέρεται στη μελέτη Νο 78 με τίτλο "Regional and Sectoral Efficiency of the Greek Economy: Measurement and Determinants", ερευνητικής ομάδας του Κέντροu Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). (αναλυτικά)


 

Εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην επιμόρφωση για την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών

Από το Αγαθονήσι και τις Οινούσες μέχρι τη Γερμανία και τη Ν. Αφρική, εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην επιμόρφωση για την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)