to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 09.07.2019

Πολιτική

Τις εργασίες της 12ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, παρέστη στη 12η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας, στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπισθούν εκκρεμότητες που αφορούν την εκπροσώπηση των Ελλήνων της διασποράς και πρόσθεσε ότι οι ομογενείς διατηρούν ακατάλυτους τους δεσμούς τους με το μητροπολιτικό κέντρο, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνονται πλήρως στις κοινωνίες των νέων πατρίδων τους εργαζόμενοι προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και της θετής τους πατρίδας.

Ο Προέδρος της Βουλής ανέφερε ότι κοινή επιθυμία των μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού είναι η δημιουργία πολιτικού δικτύου που θα προσφέρει βοήθεια σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, αλλά και τον απόδημο ελληνισμό.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι ήδη έχει επιτευχθεί δίαυλος διαλόγου με τους ομογενείς έτσι ώστε να δοθούν κίνητρα για να μπορέσει  ο απόδημος ελληνισμός να γίνει περισσότερο ενεργός στην εθνική προσπάθεια. Στόχοι αυτού του διαλόγου αποτελούν η ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, η προβολή της χώρας μας ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, καθώς και η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης σε νέες αγορές.

Από την πλευρά του, με θερμά λόγια για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη του κ. Βούτση στο έργο της ελληνικής ομογένειας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, κ. Πήτερ Κατσαμπάνης, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Βουλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)