to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 14.05.2018

Κοινωνία

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής του Δ. Βίτσα για το άσυλο που του έχει χορηγηθεί


Στο ΣΤ' Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με πρόεδρο την πρόεδρο Εφετών Μαρία Γκότση, συζητήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση που έχει καταθέσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, και ζητεί να ανασταλεί η απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ, τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016 έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα και επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, τόσο οι δικηγόροι του Τούρκου αξιωματικού, όσο και οι δικηγόροι του ελληνικού Δημοσίου ανέπτυξαν τους αντίθετους ισχυρισμούς τους, ενώ η απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται, η κ. Γκότση ήδη έχει κάνει δεκτό, μερικώς, το αίτημα του κ. Βίτσα και έχει χορηγήσει προσωρινή διαταγή. Δηλαδή, η απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Γκιουζέλ Αχμέτ, ισχύει μεν, αλλά με την προσωρινή διαταγή της προέδρου Εφετών τέθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, που είναι ίδιοι με αυτούς που έχει θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakci.

Συγκεκριμένα, στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό έχουν επιβληθεί οι εξής περιοριστικοί όροι: Να μην του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα διαμονής του.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης αναστολής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)