to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 14.09.2017

Πολιτική

Τις δυνατότητες για τη διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συζήτησε η Ρ. Αντωνοπούλου με τον Β. Κορκίδη

Δράσεις, προκειμένου η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας, θα αναλάβει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).


Αυτά αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε την υπουργό για τις δράσεις της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, που αποσκοπούν στη διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης στους τομείς ευθύνης τους, καθώς και για τα αποτελέσματά τους.

Η υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κορκίδη για τις δράσεις του υπουργείου, συνολικά για τη μείωση της ανεργίας και ειδικότερα προς την κατεύθυνση της στήριξης της κοινωνικής οικονομίας, που θεωρείται ένας δυνητικά σημαντικός άξονας αύξησης της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα υφιστάμενα προγράμματα στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η έναρξη της λειτουργίας του Μητρώου Επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η διοργάνωση της πρώτης Έκθεσης για την Κοινωνική Οικονομία στις αρχές Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη.

Ο κ. Κορκίδης διαβεβαίωσε την υπουργό ότι η ΕΣΕΕ και το ΕΒΕΠ θα αναλάβουν δράση, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στον τομέα, τόσο υλοποιώντας ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όσο και αναπτύσσοντας συνεργασίες με τις κοινωνικές επιχειρήσεις της χώρας. Επίσης, ενημέρωσε για τα θετικά αποτελέσματα, σε αυτόν τον τομέα, που είχαν οι πρόσφατες δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και εργαζομένων επαπειλούμενων με ανεργία τόσο της ΕΣΕΕ, όσο και του ΕΒΕΠ, καθώς και για την εξέλιξη των τρεχουσών πρωτοβουλιών των δύο φορέων στους παραπάνω τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)