to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 20.05.2021

Πολιτική

Τίνος είναι το ελικόπτερο, κ. Μητσοτάκη;

«Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Τήνο (το Σαββατοκύριακο) για ιδιωτική επίσκεψη με το πλοίο της γραμμής. Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του, μίσθωσε ελικόπτερο για την επιστροφή του στην Αθήνα» απάντησε, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, το Μέγαρο Μαξίμου, μη δίνοντας ωστόσο κανένα αποδεικτικό στοιχείο - Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί τον πρωθυπουργό «να δώσει στη δημοσιότητα, ως οφείλει, το όνομα της εταιρίας και το αντίτιμο που ο κ. Μητσοτάκης πλήρωσε για τη "μίσθωση"».


Στην Τήνο βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαρρεύσει ότι η επίσκεψη έγινε με πλοίο της γραμμής - προφανώς για να φιλοτεχνήσει το προφίλ του «απλού» πρωθυπουργού που - τι κατόρθωμα... - ταξιδεύει με πλοίο όπως οι κοινοι θνητοί. Ωστόσο, η επιστροφή όπως φάνηκε ήταν εντελώς διαφορετική και έγινε με ελικόπτερο.

Η πρώτη πληροφορία ήρθε από καταγγελία κατοίκου που ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε μαζί με τη σύζυγό του σε ελικόπτερο. Κατήγγειλε επίσης ότι δύο άτομα της ασφάλειας του πρωθυπουργού με άσχημο και επιτακτικό τρόπο της είπαν να βγει από το αυτοκίνητο και να τους παραδώσει το κινητό της.

Καταγγελία

Μετά την καταγγελία το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να παραδεχτεί το γεγονός λέγοντας, με επίσημη «διαρροή» πως «ο πρωθυπουργός μετέβη στην Τήνο για ιδιωτική επίσκεψη με το πλοίο της γραμμής. Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του, μίσθωσε ελικόπτερο για την επιστροφή του στην Αθήνα» - χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει καμιά απόδειξη για τη μίσθωση και το αντίτιμό της, αφήνοντας σκιές που ζητούν απάντηση.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Αφού δεν είναι «φίλου» το ελικόπτερο, ας δώσουν τα στοιχεία της μίσθωσης

«Επίσημες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή επίμονα διαφήμιζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης που ξεκίνησε τις τριήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις του, μετέβη στην Τήνο με το πλοίο  της γραμμής. Λες και επρόκειτο για κάποιο κατόρθωμα που ο κ. Μητσοτάκης καταδέχτηκε να ταξιδέψει όπως οι κοινοί θνητοί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και επισημαίνει:

«Προφανώς είχαν τους λόγους τους που έδωσαν αυτές τις διαρροές, αφού με αυτόν το τρόπο ήθελαν να αποκρύψουν ότι θα επέστρεφε με ελικόπτερο. Ίσως επειδή δεν ταιριάζει στο προφίλ λαϊκότητας που μάταια προσπαθούν να του φιλοτεχνήσουν».

«Μετά τις μαρτυρίες πολιτών και την αποκάλυψη του Documento, όμως, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι από την Τήνο επέστρεψε με ελικόπτερο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τονίζει: «Και μας διαβεβαίωσαν ότι αυτή τη φορά δεν ήταν στρατιωτικό ελικόπτερο ή ελικόπτερο φίλου αλλά "μισθωμένο". Αναμένουμε, λοιπόν, να δώσει στη δημοσιότητα, ως οφείλει, το όνομα της εταιρίας και το αντίτιμο που ο κ. Μητσοτάκης πλήρωσε για τη "μίσθωση"».

Ελικόπτερο τύπου Airbus, όμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πετάξει από την Τήνο στην Αθήνα - φωτ. από το Documento

Με πληροροφορίες από Αυγή και Documento 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)