to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 17.05.2019

Διεθνή

Τίνα Καφατσάκη: Θέλουμε να κάνουμε τον δήμο Ζωγράφου πόλη της νεολαίας, του πολιτισμού, της άθλησης και της αλληλεγγύης

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει η Τίνα Καφατσάκη, δήμαρχος Ζωγράφου και εκ νέου υποψήφια, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας»


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Τίνα Καφατσάκη, Τίνα Καφατσάκη, δήμαρχος Ζωγράφου και εκ νέου υποψήφια, τονίζει: 

Τον Σεπτέμβριο του 2014, μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας με τη ψήφο τους.
Σε  μία δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία, αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να υλοποιήσουμε - στο μεγαλύτερο ποσοστό  - το πρόγραμμά μας.
Διαμορφώσαμε  νέους δημόσιους  χώρους στην πυκνοκατοικημένη πόλης μας.  Παραδώσαμε στους πολίτες, τη βίλα Ζωγράφου, η οποία είναι πλέον κέντρο πολιτισμού και  πετύχαμε να ανήκει όλο το κτήμα,  στο Δήμο! Ενοποιείται πλέον ο χώρος από την πλατεία Γαρδένιας (Δημαρχείο) έως τη Γ. Ζωγράφου και τη βίλα,  δημιουργώντας ένα σύγχρονο πάρκο 25 στρεμμάτων, στο κέντρο της πόλης.
Αγοράσαμε το ιστορικό κτίριο του θέατρου Δημήτρη Ποταμίτη και τα παρακείμενα οικόπεδα, προκειμένου να αξιοποιηθούν  σε θέατρο, πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και πάρκο,  με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αναβαθμίζοντας έτσι την είσοδο της πόλης.
Καθώς είμαστε μία πόλη- πανεπιστημιούπολη δημιουργήσαμε νέους πολιτιστικούς θεσμούς, συνδέοντας την πολιτιστική ανάπτυξη με την αλληλεγγύη.
Δώσαμε έμφαση στον αθλητισμό, αναβαθμίζοντας αθλητικές υποδομές, διοργανώνοντας μαζικές δράσεις αθλητισμού.
Σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε όμορφα και ασφαλή σχολεία, με εκτεταμένες επισκευές, αναβαθμίζοντας τα ενεργειακά, δημιουργώντας σχολικές βιβλιοθήκες. Πραγματοποιούμε πρόγραμμα  θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, 6-12 ετών, διάρκειας 6 εβδομάδων, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.
Αναπτύξαμε, απέναντι στα μνημόνια, δίκτυο υπηρεσιών για την στήριξη των συμπολιτών μας. Κέντρο κοινότητας, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, ανταλλακτήριο ρούχων, κοινωνικό φροντιστήριο, κέντρο απασχόλησης ΑμεΑ και σε συνεργασία με τα αντίστοιχα υπουργεία,  Κέντρο Υποστήριξης δανειοληπτών και δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας. 
Βελτιώσαμε την προσβασιμότητα στην πόλη μας, επισκευάζοντας 6.800τμ πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώνοντας 88.500τμ του οδικού δικτύου μας, ενώ παραδώσαμε έξι νέες παιδικές χαρές.
Ο Δήμος μας, είναι η πρώτη πόλη στην Αττική που εγκαθίστανται  πιλοτικά δίκτυο 5G, το οποίο παρέχει υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ώστε να  υλοποιήσουμε εφαρμογές που μετατρέπουν μία πόλη σε «έξυπνη».
Αξιοποιούμε συνέργειες με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και συνεργαζόμαστε με ενεργούς πολίτες για μία πόλη της νεολαίας, του πολιτισμού, της άθλησης και της αλληλεγγύης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)