to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 03.12.2019

Κοινωνία

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ενοικιαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας

Νέα απεργιακή συγκέντρωση νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της οδού Πειραιώς 74 με κύριο αίτημα την ανάκληση των δεκάδων απολύσεων που έγιναν στην Εθνική Τράπεζα το τελευταίο εξάμηνο - Το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή της εργοδοσίας που ζήτησε να κριθεί παράνομη η απεργία


(φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της Τρίτης 3/12/19)

Κατά της απεργίας διαρκείας των ενοικιαζόμενων της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) κινήθηκε η ICAP Outsourcing Solutions, εταιρεία «ενοικίασης» των εργαζόμενων που απολύθηκαν. Η εταιρεία ζητάει να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική με βασικό επιχείρημα ότι δεν κηρύχθηκε από το επιχειρησιακό σωματείο (των εργαζομένων στην ICAP) αλλά από το σωματείο των ενοικιαζόμενων του τραπεζικού κλάδου, τον Σύλλογο Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδης, το περασμένο διάστημα οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας δεν είχαν καμία ένσταση όταν απέναντί του σε τριμερείς συναντήσεις καθόταν ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. και όχι το επιχειρησιακό σωματείο.

Ενώνουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της τράπεζας Πειραιώς

Τελικά, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει σήμερα, Τρίτη 3/12. Ως εκ τούτου, το σωματείο πραγματοποιεί νέα απεργιακή συγκέντρωση από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο το Κτίριο ΕΤΕ στην οδό Πειραιώς 74, στο Μοσχάτο. Μάλιστα, η κινητοποίηση έκανε μία στάση και στο κτίριο της τράπεζας Πειραιώς (στην οδό Αμερικής) προκειμένου να ενώσει τη φωνή του με τους απολυμένους της εν λόγω τράπεζας.

H πρόεδρος του σωματείου Βασιλική Χριστοπούλου, διευκρίνισε μιλώντας στο «Κόκκινο» πριν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας στο «Κόκκινο» ότι για την εξαγγελία των απεργιών έχουν σταλεί τα εξώδικα, όπως προβλέπει ο νόμος, τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στην τράπεζα όσο και στις υπόλοιπες εταιρείες που «νοικιάζουν» στην Εθνική Τράπεζα. «Τώρα, το γιατί "θίχθηκε" μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία, μένει να το δούμε ... Μας έχουν κάνει μήνυση, όλοι αυτή την στιγμή είμαστε καθ` οδόν για Ευελπίδων. Για να δουν ότι δεν είναι κατάχρηση εξουσίας αυτό το πράγμα. Ίσα-ίσα, είναι από την βάση, υπάρχουν και φωτογραφίες που το επιβεβαιώνουν ... Δεν ξέρω τι προσπαθούν, αλλά αυτό δεν είναι τρομοκρατία, αν αυτό πιστεύουν. Ίσα-ίσα που εξαγριώνουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο».

Οι εργαζόμενοι όπως τόνισε είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά αυτός δεν έγινε ποτέ. «Έχουμε στείλει email στην εταιρεία πάνω από 10 ημέρες, να συζητήσουμε το θέμα των απολύσεων. Ανταποκρίθηκε προχθές, για να γίνει συζήτηση την Τρίτη, αφού είχαν τελειώσει με τις απολύσεις και αφού μας είχαν κάνει την μήνυση. Εάν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, τι είναι;», ανέφερε μεταξύ άλλων η εργαζόμενη.

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)