to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 24.05.2013

Πολιτική

Την πορεία των «παράνομων χρημάτων» περιέγραψε στο δικαστήριο ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου

Τη ροή των χρημάτων που αποδίδονται σε παράνομες αμοιβές για εξοπλιστικά προγράμματα ξεκίνησε να περιγράφει ο εφοριακός υπάλληλος Παναγιώτης Βλάχος.


Ο μάρτυρας, που χρησιμοποιήθηκε ως σύμβουλος από τον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, είπε στο δικαστήριο ότι υπέβαλε πόρισμα στην ανάκριση για τα οικονομικά στοιχεία τής πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του, Αρετής και ότι «έχει συνολική άποψη» για όλη τη δικογραφία.

Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση και αντιδράσεις της υπεράσπισης, όταν ο μάρτυρας είπε ότι θέλει να ξεκινήσει την κατάθεσή του με τη ροή του «μαύρου χρήματος».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη υπέβαλε ένσταση για τον μάρτυρα, υποστηρίζοντας ότι έχει την ιδιότητα του πραγματογνώμονα και όχι του ειδικού επιστήμονα και, επομένως, δεν μπορεί να καταθέσει. Με την ένσταση συντάχθηκαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι νωρίτερα αμφισβήτησαν επίσης τη δυνατότητά του να καταθέσει για το σύνολο των στοιχείων, ενώ ο πρόεδρος, σχολιάζοντας τη φράση του μάρτυρα «πορεία μαύρου χρήματος» του είπε: «Κάνετε χαρακτηρισμούς για "μαύρο χρήμα", έχετε τέτοιο αποτέλεσμα; Γιατί εμείς το ψάχνουμε, εδώ. Να μας τα πείτε χωρίς χρώματα».

Οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν την απόρριψη της ένστασης, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Λίγη ώρα πριν, ο εφοριακός, στην κατάθεση του, ανέφερε ότι τα επίδικα ποσά έχουν ως αφετηρία τις εταιρίες ANTEY, που σχετίζεται με τα TORM1 και Ferrostaal, που αφορά τα υποβρύχια.

Μέσω αυτών των εταιριών, όπως κατέθεσε ο κ. Βλάχος εμβάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στις εξωχώριες εταιρείες, που κατά το κατηγορητήριο συνδέονται με τον πρώην υπουργό, μέσω του Νίκου Ζήγρα.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα ακίνητα της Κόμνα Τράκα, της Κηφισίας, αλλά και της Ακρόπολης αγοράστηκαν από την Torcaso, με ποσό 6,7 εκατ. δολάρια, που μέσω της ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ κατέληξαν στον Νίκο Ζήγρα.

Επίσης, κατά τον εφοριακό υπάλληλο, η κατηγορούμενη Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν δικαιολογεί, με τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει, τις αγοραπωλησίες των ακινήτων στο Κολωνάκι και στην Κυψέλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)