to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:04 | 28.01.2015

Πολιτική

Αύριο στο Μαξίμου συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς και την Παρασκευή με Ντάισελμπλουμ

Τις πρώτες του επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 29 και 30 Ιανουαρίου.


Τελευταία εξέλιξη, ενόψει της επίσκεψης Σουλτς:  Γ. Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου: Το Μνημόνιο έληξε, η Ελλάδα έχει τις προτάσεις της

Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ αύριο Παρασκευή θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρουσία υπουργού Οικονομικών.

"Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα" τόνισε, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την «ιστορική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.


«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σουλτς και σημειώνει ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το μνημόνιο και με την τρόικα.

«Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Σημειώνει, ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η Ε.Ε.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Αθήνα τις προσεχείς μέρες, αμέσως πριν, δηλαδή, τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

"Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση", τόνισε ο Μ. Σουλτς. Και κατέληξε: "Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στα μέσα της εβδομάδας, και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)