to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 24.06.2020

Κοινωνία

Την Πέμπτη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Τα ΕΛΤΑ αρνούνται να καταβάλουν τις αποζημιώσεις στους συνταξιούχους

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να ανατρέψουν «την επαίσχυντη απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, που δεν αποδίδει ως οφείλει-βάση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας- ολόκληρη την αποζημίωση στους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2019 και εντεύθεν»


Η Διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Πέμπτη 25 Ιουνίου  2020 και ώρα 10:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, στην οδό Απελλού 1(προσυγκέντρωση στις 09:00 στα γραφεία του Συλλόγου, Βερανζέρου 13, Αθήνα), προκειμένου να απαιτήσει από τους ιθύνοντες του Οργανισμού να πάρουν πίσω την κατάπτυστη απόφαση για την αποζημίωση των νέων συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα, η διοίκησης των ΕΛΤΑ δεν αποδίδει ως οφείλει -βάση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας- ολόκληρη την αποζημίωση στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2019 και εντεύθεν.

Ο Σύλλογος των συνταξιούχων έχει ήδη στείλει εξώδικο προς την Διοίκηση του ΕΛΤΑ (διαβάστε αναλυτικά), στο πλαίσιο του αγώνα που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΠΣΣ-ΕΛΤΑ και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Το εξώδικο κοινοποιήθηκε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Παραθέτουμε αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Συλλόγου μέσω του οποίου δημοσιοποιεί το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι συνταξιούχοι των ΕΛΤΑ:

Ο ΕΛΤΑ αρνείται να καταβάλλει τις αποζημιώσεις – Παραβιάζει την Σ.Σ.Ε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Η Διοίκηση του Οργανισμού παραβιάζοντας κατάφορα την ισχύουσα Σ.Σ.Ε, στηριζόμενη σε χουντικούς νόμους και  σε νομική γνωμάτευση ιδιώτη δικηγόρου, αρνείται μέχρι και σήμερα να καταβάλλει σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 και εντεύθεν (περίπου 500 άτομα), το σύνολο της αποζημίωσης όπως προβλέπεται από τη Σ.Σ.Ε που τη σεβάστηκαν όλες οι διοικήσεις μέχρι σήμερα.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας, ίσης μεταχείρισης και νομιμότητας!

Καμιά διοίκηση όποιους λόγους και αν επικαλείται, δεν μπορεί να καταργεί μονομερώς όρους Σ.Σ.Ε !

Επιδιώξαμε τον διάλογο και ζητήσαμε συνάντηση με συνεχείς επιστολές μας.

Όχι μόνο δεν απάντησαν ποτέ, αλλά έλαβαν, εν μέσω καραντίνας, την πιο ανάλγητη απόφαση (και μάλιστα δια περιφοράς με πρόσχημα τον κορωνοϊό) που υπήρξε ποτέ, που προβλέπει μείωση στο μισό της αποζημίωσης των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται και μάλιστα αναδρομικά από την 1/1/2019!!!

Δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μας η αντιδικία με τον Οργανισμό, τον οποίο υπηρετήσαμε για χρόνια.

Όταν όμως η αλαζονεία και οι μονομερείς ενέργειες καταργούν δικαιώματα χρόνων, δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση από την πλευρά μας.

Θυμίζουμε πως οι Σ.Σ.Ε έχουν ισχύ νόμου και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Είναι αποτέλεσμα διμερούς διαπραγμάτευσης που μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα σεβαστές.

Η παραβίαση από πλευράς της Διοίκησης, ανοίγει νέους και επικίνδυνους δρόμους.

Επιζητούμε τη νομιμότητα και την ίση μεταχείριση.

Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός είναι κακός σύμβουλος.

Μαζί με την Ομοσπονδία των εργαζόμενων (Π.Ο.Σ.Τ  ΕΛΤΑ) θα επιδιώξουμε τη δικαίωση των συναδέλφων – μελών πλέον του Συλλόγου μας, με κάθε δημοκρατικό και αγωνιστικό μέσο, συμπεριλαμβανόμενης και της δικαστικής οδού για την οποία ήδη προετοιμαζόμαστε.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00, οι συνταξιούχοι ΕΛΤΑ συγκεντρωνόμαστε – διαμαρτυρόμαστε  έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Απελλού 1-  Αθήνα (Πλατεία Κοτζιά)  και απαιτούμε από τη Διοίκηση να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφαση.

tags: ΕΛΤΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)