to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 04.08.2015

Πολιτική

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για επιθέσεις εις βάρος της ζητά η πρόεδρος της Βουλής

Με επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά από τον πρωθυπουργό «να θωρακίσει το δημόσιο διάλογο από τα φαινόμενα εκφυλισμού και απροκάλυπτου κανιβαλισμού». Στρέφει τα πυρά της εναντίον του Δημήτρη Μάρδα και του Γιάννη Πανούση, κάνοντας λόγο για «σειρά προσβλητικών δηλώσεων» σε βάρος της και «ανοίκειες τοποθετήσεις».


Αναφερόμενη στον κ. Μάρδα, η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεών του, που στρέφονται εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και, συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος».

Η πρόεδρος της Βουλής εκτιμά στην επιστολή της ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

«Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως προέδρου της Βουλής αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του κανονισμού της Βουλής προβλεπόμενης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική επιμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι «θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για την Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης, με το παράδειγμα τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση».

Ολόκληρη η επιστολή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)