to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:38 | 08.11.2019

Κοινωνία

Σήμερα η δίκη κατά του Χρ. Βρεττάκου από την Oil One

Η εταιρεία κατηγορεί τον δημάρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο για συκοφαντική δυσφήμιση καθότι διεκδικεί την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, κρίνοντάς τες μεταξύ άλλων ως υπεύθυνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στην περιοχή.


Για σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί στο Πρωτοδικείο Πειραιά η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας πετρελαιοειδών συμφερόντων Μελισσανίδη Oil One εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

Η εταιρεία κατηγορεί τον δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση καθότι ο τελευταίος διεκδικεί την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, κρίνοντάς τες μεταξύ άλλων ως υπεύθυνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στην περιοχή. Η εταιρεία αξιώνει αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ!

Το ζήτημα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο με ευρεία πλειοψηφία εξέφρασε τη στήριξή του στον δήμαρχο. Το σχετικό ψήφισμα αναφέρει: “Η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητάει προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”. Το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει ότι “με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας”.

“Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής δεν θα περάσει” καταλήγει το σχετικό ψήφισμα, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι “κανένας και τίποτα δεν θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας”.

Νίκος Μπελαβίλας: «Η αγωγή της Oil One κατά του Χρήστου Βρεττάκου είναι μια αγωγή που στρέφεται εναντίον όλων μας»

Στα Δικαστήρια του Πειραιά και δίπλα στον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο, βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 8/11/19 φίλοι και μέλη του «Πειραιάς για όλους» με τον επικεφαλής Νίκο Μπελαβίλα και τους δημοτικούς συμβούλους Βάνα Μελά και Δημήτρη Γκερλέ.

Τη συμπαράστασή τους εκδήλωσαν με την παρουσία τους ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιάννης Ραγκούσης καθώς και πλήθος μελών περιβαλλοντικών και δημοτικών κινήσεων της περιοχής.

«Η αγωγή της Oil One κατά του Χρήστου Βρεττάκου είναι μια αγωγή που στρέφεται εναντίον όλων μας» τόνισε σε δήλωσή του ο Νίκος Μπελαβίλας, προσθέτοντας ότι «καμιά απειλή και καμία δίωξη δεν πρόκειται να αναστείλει τον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα και τη Σαλαμίνα».

Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. «Για μια ακόμα φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια ποινικοποιησης της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικων καθηκόντων», αναφερότανμεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)