to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:34 | 12.07.2019

Κοινωνία

Σήμερα η απόφαση για τον χρυσαυγίτη γυμναστή από την Ιεράπετρα

Ο Γιώργος Πετράκης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του, το 2001 ενώ έχει επίσης καταδικαστεί και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013 - Παράλληλα, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της στην Αθήνα


(ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Πετράκης)

Σήμερα, Παρασκευή, 12 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση βιασμού κατ' εξακολούθηση 14χρονης μαθήτριας από τον χρυσαυγίτη-προπονητή Γιώργο Πετράκη.

Ο Πετράκης, που έχει ήδη καταδικαστεί για επίθεση κατά μεταναστών το 2013 και είναι ένας από τους κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξης αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα χρόνο, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Την ίδια ημέρα, στις 9:00 το πρωί, στην πλατεία Δασκαλογιάννη, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την προηγούμενη συνεδρίαση:

Με λυγμούς ζήτησε από το Εφετείο την αθώωσή του ο χρυσαυγίτης γυμναστής από την Ιεράπετρα ο οποίος έχει καταδικαστεί για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του, που έλαβε χώρα το 2001. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει καταδικαστεί και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013, ενώ είναι και μεταξύ των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της 14χρονης, ο γυμναστής έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και αυτές τις ημέρες δικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που είχε ασκήσει. Στη φυλακή έχει μείνει περίπου έναν χρόνο καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και αποφυλακίστηκε μέχρι να εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Τους λόγους της αποφυλάκισής του αμφισβητεί ευθέως η πολιτική αγωγή, με τον δικηγόρο Μανώλη Καλαϊτζάκη να κάνει λόγο για έναν άνθρωπο που εμφανίζεται στο δικαστήριο με ιατρικό κολάρο στον λαιμό και πατερίτσες, ενώ στην Ιεράπετρα κυκλοφορεί κανονικά, πηγαίνοντας μέχρι και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και συμμετέχοντας σε ένθερμους πανηγυρισμούς για την τοπική ομάδα.

Στην εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχουν υπάρξει στιγμές μεγάλης έντασης, με την 32χρονη σήμερα παθούσα να περιγράφει με μεγάλη φόρτιση όσα έζησε στα χέρια του βιαστή-προπονητή της, αλλά και με άλλη γυναίκα που υπήρξε αθλήτρια του κατηγορούμενου να υποστηρίζει πως παρενοχλήθηκε πιεστικά από αυτόν.

Ο 58χρονος απολογούμενος υποστήριξε κλαίγοντας πως η ζωή του έχει καταστραφεί και πως υφίσταται αδικία. «Ζω ισόβια καταδίκη, θα πεθάνω και ακόμα θα αιμορραγώ» ήταν μερικές από τις φράσεις του ενώπιον του δικαστηρίου.

Για την ουσία της υπόθεσης ισχυρίστηκε πως η κοπέλα ήταν που τον προσέγγισε για να συνάψουν ερωτική σχέση και εκείνος «ενέδωσε», ενώ στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε φτάσει να υποστηρίξει πως η κατ’ εξακολούθηση ερωτική πράξη ήταν μέρος της προπόνησης καθώς αυξάνει την απόδοση των γυναικών και πως αυτό απέβαινε σε όφελός της κατά τη διάρκεια των αγώνων, επικαλούμενος μάλιστα και μαρτυρίες γιατρών για την αύξηση της γυναικείας λίμπιντο όταν βρίσκονται σε κατάσταση εκγύμνασης.

Αφόρητες πιέσεις

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης η συστηματική πίεση που ασκείται στην καταγγέλλουσα για να αποσύρει τις κατηγορίες ή ακόμα και να ζητήσει συγγνώμη από τον βιαστή της.

Τον περασμένο Απρίλιο, πριν από την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στην παθούσα να αποσύρει τις καταγγελίες επικαλούμενος την πίστη της στον Θεό (sic) και λέγοντάς της πως ο κατηγορούμενος έχει τιμωρηθεί ήδη αρκετά, στάση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τελικά την αναβολή της δίκης.

Αλλά και πριν από λίγες ημέρες, όταν τελικά ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ρώτησαν την παθούσα αν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον δράστη, ενώ ακόμα και ο εν διαστάσει σύζυγός της ήρθε περιέργως να καταθέσει υπέρ του βιαστή, ανατρέποντας πλήρως την αρχική του κατάθεση, με την έδρα του δικαστηρίου να τον απειλεί εμμέσως με σύλληψη για ψευδορκία. Η 32χρονη κοπέλα πάντως επιδεικνύει τεράστιο ψυχικό σθένος και περιγράφει επακριβώς όσα έζησε αρνούμενη να αποσύρει τις κατηγορίες.

Ο Πλακιωτάκης

Η δίκη τόσο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο όσο και τώρα στο Εφετείο έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις λόγω της εμπλοκής του κατηγορούμενου με τη Χρυσή Αυγή. Και πάλι στην απολογία του ο γυμναστής επικαλέστηκε πολιτική δίωξη λόγω της υποψηφιότητας της συζύγου του με τη Χρυσή Αυγή (ήταν υποψήφια βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης στο Λασίθι το 2015).

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είχε μιλήσει για «πολιτική πλεκτάνη» εις βάρος του από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν έως το 2010 έχοντας την ευθύνη του προεκλογικού του αγώνα όταν εκείνος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Οπως είχε πει στην πρώτη δίκη, υπήρχαν άτομα της επιρροής του βουλευτή που ήθελαν να τον εκδικηθούν για την αποχώρησή του από τη Ν.Δ. και την ένταξή του στη Χρυσή Αυγή.

Η δίκη στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης διεκόπη λόγω των επικείμενων εκλογών και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου με την πρόταση του εισαγγελέα και την έκδοση της απόφασης για τον 58χρονο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)