to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 07.09.2022

Κοινωνία

Την παραπομπή της Ρ. Πισπιρίγκου στο ΜΟΔ για τον θάνατο της Τζωρτζίνας εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται και η ανάκριση που ήδη διενεργείται για τις υποθέσεις δολοφονίας και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, στο πλαίσιο της οποίας η 34χρονη θα κληθεί σε απολογία.


Την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού που είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα κρίνουν την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης, να παραπέμψουν την 34χρονη μητέρα της και για τις δύο κατηγορίες που της αποδίδονται και αφορούν το θάνατο του παιδιού τον Ιανουάριο του 2022, αλλά και την απόπειρα να τερματίσει τη ζωή της Τζωρτζίνας λίγους μήνες πριν κατά τη διάρκεια νοσηλείας της 9χρονης.

Παράλληλα ο κ. Νούλης ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παρατείνει την προφυλάκιση της 34χρονης η οποία κρατείται προσωρινά για το θάνατο της Τζωρτζίνας από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αυτός που τον περασμένο Ιούλιο αφού μελέτησε τα στοιχεία του φακέλου για το θάνατο της Τζωρτζίνας από ισχυρή δόση κεταμίνης, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του παιδιού της. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας αφορά το ιατρικό περιστατικό που αντιμετώπισε η Τζωρτζίνα, τον Απρίλιο του 2021, ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο όπου χωρίς παθολογικά ευρήματα εκδήλωσε καρδιακή ανακοπή. Οι δικαστικές αρχές αποδίδουν την ανακοπή σε εξωτερική παρέμβαση και συγκεκριμένα από τη μητέρα της η οποία φαίνεται, κατά τη δικογραφία, να μην πέτυχε τότε τον θανατηφόρο σκοπό της χάρη στην παρέμβαση των γιατρών. Το κοριτσάκι μετά από αυτό είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσει το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται και η ανάκριση που ήδη διενεργείται για τις υποθέσεις δολοφονίας και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, στο πλαίσιο της οποίας η 34χρονη θα κληθεί σε απολογία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)