to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

3:08 | 19.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Την Κυριακή το βράδυ στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται γύρω στις έξι για την ανακοίνωση των πρώτων exit poll και δεν σταμάτησε να καταφθάνει μέχρι αργά το βράδυ. Άντρες και γυναίκες, δημοσιογράφοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, όλοι με τα μάτια στραμμένα στην οθόνη μετρούν αντίστροφα.


Για μια στιγμή ο χρόνος σταματά, όταν τα ποσοστά εμφανίζονται. Μετά τους πανηγυρισμούς για τη δεύτερη θέση, μια ανάσα πίσω από το μνημονιακό μπλοκ, και την τεράστια επιτυχία όχι ενός κόμματος  αλλά του κινήματος που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησαν ανάμεικτα συναισθήματα.  Από τη μία το γεγονός πως οι μνημονιακές δυνάμεις θα συγκροτήσουν κυβέρνηση και ο εκφασισμός της κοινωνίας παραμονεύει. Από την άλλη η μεγάλη αριστερά, ο ίδιος λαός που βγήκε στο προσκήνιο, που δε θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να καταστρέφουν τις ζωές μας, που θα φέρει τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια μάχη μέχρι τέλους, αντιπαρατάσσοντας την ελπίδα στο φόβο και στην τρομοκρατία που γέμιζαν οι τηλεοράσεις μας όλο και περισσότερο πλησιάζοντας στις εκλογές. Αντιμέτωπος με μια Ευρώπη αποφασισμένη να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας, με ένα διαφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και με τα καθεστωτικά μίντια, που δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις, βγήκε νικητής.  Χάρις στη θέληση του κόσμου για αλλαγή, χάρις στην αποφασιστικότητα και την αγανάκτηση που έγινε πείσμα για ανατροπή των συσχετισμών.

Από αυτή τη Δευτέρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο και τίποτα δεν θα χει αλλάξει. Θα είμαστε ξανά στους ίδιους δρόμους που διαδηλώναμε, θα φωνάζουμε τα ίδια συνθήματα έξω από τη Βουλή, θα δεχόμαστε την άγρια καταστολή και τις βίαιες επιθέσεις. Από Δευτέρα θα συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ένα κοινωνικό δίχτυ αλληλεγγύης για όλους όσους θέλουν να αφήσουν χωρίς ρεύμα με τα χαράτσια, για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν να φάνε. Για τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι σε συνθήκες μεσαίωνα. Από Δευτέρα θα είμαστε εδώ με τη νεολαία παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση των δυνάμεων που θα σηκώσουν την επόμενη μέρα.


Από Δευτέρα φτιάχνουμε το μεγάλη και δημοκρατική αριστερά. Μέσα και έξω από τη Βουλή. Όπου χτυπάει η καρδιά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας και όσων τα μνημόνια οδηγούν στην εξαθλίωση.


Από Δευτέρα, ξέρουμε ότι έχουμε τρομοκρατήσει όχι μόνο τον Αντ. Σαμαρά και το συντηρητικό μπουλούκι του, αλλά τους ισχυρούς της Ευρώπης, απειλώντας καθημερινά να ρίξουμε την βραχύβια όπως προβλέπεται κυβέρνησή του. Γιατί όσοι θα διεκδικούν ένα άλλο μέλλον από αυτό που μας ετοιμάζουν δεν είναι μια δυναμική μειοψηφία αλλά μια κυβέρνηση της αριστεράς , από την οποία «γλίτωσαν» παρά τρίχα.


Σήμερα έγινε μόνο αρχή. 


Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, το μέλλον είναι δω για να το κατακτήσουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)