to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:01 | 02.04.2015

Πολιτική

Την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν οι Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Λαφαζάνης

Για την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς εταίρους ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με τη συνεδρίαση να διαρκεί συνολικά τρεις ώρες.


Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μια συνοπτική αναδρομή των εξελίξεων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι, ενώ πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος που προβλέπεται στις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες τελούν υπό διαπραγμάτευση, θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις που συζητείται με τους θεσμικούς εταίρους.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης, με βάση την έως τώρα κυβερνητική εμπειρία, σημείωσε ότι υπάρχει πολύχρονη ανισορροπία εντός της Ε.Ε. για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη σχέση», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της Ε.Ε.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα.

Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, καθώς και για τα θετικά που υπάρχουν για τη χώρα μας, σε περίπτωση που ο αγωγός Turkish Stream περάσει από την Ελλάδα και κατευθυνθεί προς τα βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)