to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 31.05.2013

Κοινωνία

Την καταγγελία δασκάλας για επίπληξη λόγω «Κεμάλ» ερευνά το υπουργείο Παιδείας

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας - σοκ της ίδιας της εκπαιδευτικού


Από το υπουργείο Παιδείας θα ερευνηθεί η καταγγελία δασκάλας μουσικής της Ε' τάξης δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης ότι δέχθηκε επίπληξη από τη διευθύντριά της ύστερα από παράπονο γονιού μαθητή για «ισλαμική προπαγάνδα», επειδή δίδαξε στα παιδιά το τραγούδι «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Το γεγονός ότι είναι πιθανόν διευθύντρια δημοτικού σχολείου να έκρινε ως «ισλαμική προπαγάνδα» ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας μας, προκάλεσε σοκ στην εκπαιδευτική αλλά και καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας.

Στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει κατατεθεί ακόμη επίσημα καταγγελία από μέρους της δασκάλας. Ωστόσο σήμερα, Παρασκευή, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου θα ερευνηθεί από τον αρμόδιο διευθυντή εκπαίδευσης αν είναι υπαρκτό το ζήτημα που προέκυψε. 

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την επιστολή της δασκάλας η οποία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου από το βράδυ της Τετάρτης. 

Όπως ανέφερε στην επιστολή-καταγγελία η δασκάλα, «γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον 'Κεμάλ' του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μού ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα».

Η δασκάλα απευθύνει κάλεσμα σε συναδέλφους της να επικοινωνήσουν μαζί της εάν έχουν να καταγγείλουν ανάλογο περιστατικό, σημειώνοντας: 

«Θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους». 

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)