to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:14 | 03.11.2018

Πολιτική

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστροφή των αναδρομικών

Την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς.


Το νομοσχέδιο θα προβλέπει την εφάπαξ καταβολή όλου του ποσού των αναδρομικών που αναλογεί στις συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Palmos 104,2» της Καρδίτσας, σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από 1/1/2019, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.

Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική εισφορά για την κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών θα μειωθεί κατά 33,3%. Επιπλέον, για αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, μειώνεται και η εισφορά για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, αναδρομικά από την 1/1/2017, στο ελάχιστο των 64,5 ευρώ/μήνα.

«Άμεσα θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και θα περάσει στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους», διαβεβαίωσε ο αναναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε: «Δεν μιλώ για μεγάλο διάστημα. Τέλη Νοεμβρίου, τέλη της χρονιάς περίπου εκεί θα γίνει, είναι όλα διαδικαστικά, έχει λήξει αυτό και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση αυτό που έχει καταφέρει μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια με το πλεόνασμα, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι στηρίξανε την προηγούμενη περίοδο την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεση στη συνέχεια σειράς άλλων νομοσχεδίων που θα αφορούν τις φοροελαφρύνσεις και τα άλλα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους εργαζόμενους και η καταβολή επιδόματος ενοικίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)