to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καθυστερούν την εκθεση του ΔΝΤ, για να περάσει στα "ψιλά" λόγω ανασχηματισμού

Την αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ώστε αυτή να συμπέσει με τον ανασχηματισμό προκειμένου να ασχοληθεί η Κοινή Γνώμη με τα ονόματα των νέων υπουργώνν αντί για τα σκληρά μέτρα της έκθεσης "πέτυχε" (κατόπιν συνεννόησης βεβαίως με το Ταμείο) η κυβέρνηση.


Η πρόληψη των αντιδράσεων από τις επικείμενες αποκαλύψεις για συμφωνία Σαμαρά - ΔΝΤ να ληφθούν και νέα επαχθή δημοσιονομικά μέτρα από το 2015 -εφόσον αυτά τα επισκιάσει το γεγονός του ανασχηματισμού- ήταν ένα από τα αντικείμενα της συνάντησης που είχε ο Γ. Στουρνάρας με την διοίκηση του ΔΝΤ.

Λαβές πάντως για πλήθος σεναρίων που σχετίζονται με το ελληνικό χρέος και την νέα αναδιάρθρωσή του, έδωσαν οι συναντήσεις που είχε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα Π. Τόμσεν.

Οι φήμες οργίαζαν ήδη από το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών ταξίδεψε "εκτός προγράμματος" στο εξωτερικό.

Η απάντηση δόθηκε τελικά χθες σε δύο φάσεις. Αρχικά, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν απλώς ότι ο Γ. Στουρνάρας βρέθηκε στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας. Στην συνέχεια όμως ήλθαν οι αποκαλύψεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου J. Rice, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ουάσιγκτον, ότι ο Γ. Στουρνάρας είχε κοινή συνάντηση στο Παρίσι με την Κ. Λαγκάρντ και τον Π. Τόμσεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο Οικονομικών λίγα λεπτά νωρίτερα δήλωσε πως δεν συνάντησε την Κρ. Λαγκάρντ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)