to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 20.10.2012

Διεθνή

Την επίθεση στη Βηρυτό καταδίκασε η Τεχεράνη

Η Τεχεράνη καταδικάζει την επίθεση στη Βηρυτό, κατηγορεί το Ισραήλ.




Το Ιράν καταδίκασε σήμερα την επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών της λιβανικής αστυνομίας στη Βηρυτό, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, την ευθύνη για την οποία ωστόσο η αντιπολίτευση στο Λίβανο απέδωσε στο καθεστώς της Δαμασκού, συμμάχου της Τεχεράνης.

"Το Ιράν καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από εκείνους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν διχόνοιες μεταξύ των διαφόρων οργανώσεων του Λιβάνου σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

"Χωρίς καμιά αμφιβολία ο κύριος εχθρός του λιβανικού λαού είναι το σιωνιστικό καθεστώς, το οποίο επωφελείται περισσότερο από την αστάθεια και την απουσία ασφάλειας στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί κατηγόρησε «τους εχθρούς της περιοχής» ότι «προσπαθούν να αυξήσουν την ανασφάλεια για να πραγματοποιήσουν τους δόλιους στόχους τους», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον λιβανέζο ομόλογό του Αντνάν Μανσούρ χθες βράδυ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιρανικού υπουργείου.

Ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας στρατηγός Ουίσαμ αλ-Χάσαν, σουνίτης μουσουλμάνος προσκείμενος στην αντιπολίτευση η οποία αντιτίθεται στο καθεστώς της Δαμασκού, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στην επίθεση τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν.

Η Συρία καταδίκασε την επίθεση αλλά η αντιπολίτευση του Λιβάνου κατηγόρησε το καθεστώς της Δαμασκού ότι ευθύνεται για τη βομβιστική ενέργεια.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)