to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 15.09.2014

Πολιτική

Την επίσκεψη χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών στην Αυστραλία καταδικάζει η Ομοσπονδία των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"».


Η Ομοσπονδία των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας, που αποτελείται από τους Συνδέσμους «Δημόκριτος»Μελβούρνης, «Άτλας» Σίδνεϊ, «Πλάτων» Αδελαΐδας και «Σωκράτης» Νιουκάστλ, καταδικάζει τη μελλοντική επίσκεψη που εξήγγειλαν οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, προγραμματίζοντάς την για τον Οκτώβρη του 2014 στην Αυστραλία.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Έχει διαπράξει εγκλήματα, με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργαζόμενους.

Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, είναι ντίλερ του κεφαλαίου. Έστησαν δουλεμπορικά γραφεία στην Ελλάδα για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί, για τους βιομηχάνους. Προσπάθησαν να στήσουν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα, για τους μεγαλοεργολάβους. Έκαναν 148 προτάσεις στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών. Πήραν ακόμα και πρακτικά μέτρα στήριξης προσφέροντας φτηνό εργατικό δυναμικό στο κεφάλαιο.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία συνιστά ανοιχτή πρόκληση για τους Έλληνες μετανάστες και προσβολή για κάθε μετανάστη στην Αυστραλία, για κάθε εργαζόμενο. Οι  υπερασπιστές  του Χίτλερ, των ΕΣ - ΕΣ, των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα, οι υμνητές της χούντας είναι ανεπιθύμητοι στην Αυστραλία.

Η Χρυσή Αυγή έχει αναπτύξει δεσμούς με Αυστραλούς νεοναζί και συναλλάσσεται με το εθνικιστικό κόμμα Australia First Party (Πρώτα η Αυστραλία). Προωθεί το ρατσισμό, την "ανωτερότητα της φυλής", τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Με βάση την ιδεολογία του, ενθαρρύνει φασιστικές - ρατσιστικές ομάδες στην Αυστραλία να συγκροτηθούν και να αναλάβουν χτυπήματα και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε Έλληνες ή άλλους μετανάστες. 

Τι σχέση μπορούν λοιπόν να έχουν οι  Έλληνες μετανάστες και τα παιδιά τους με τις φασιστικές ορδές που δολοφονούν και χτυπούν μετανάστες, εργάτες, συνδικαλιστές; Εμείς οι Έλληνες και Κύπριοι μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει το ρατσισμό και τις διακρίσεις. Δεν ξεχνούμε τις ρατσιστικές επιθέσεις, τις απειλές και προκλήσεις που δέχτηκαν για δεκαετίες όλοι οι μετανάστες σε τούτη τη χώρα καθώς και σε άλλες χώρες.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αναμονή ή εφησυχασμός ότι η " αυστραλιανή κυβέρνηση παίρνει μέτρα" ενάντια σε τέτοιες ομάδες ή κόμματα ή με την απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής. Το ναζισμό - φασισμό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το σάπιο αστικό κράτος ή το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, αλλά ο ίδιος ο λαός, οργανωμένος μέσα στο εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Αυστραλία, απομονώνοντας τους φασίστες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους ελληνικούς οργανισμούς και συλλόγους, όπου βρίσκονται Έλληνες και Κύπριοι μετανάστες.

Καλούμε τις κοινότητες, τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς με αποφάσεις τους να μην επιτρέψουν στους φασίστες, στους ρατσιστές της Χρυσής Αυγής να πατήσουν το πόδι τους εδώ και να απομονώσουν τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)