to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 03.11.2020

Πολιτική

Την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου με περιφρούρησή του από το πανεπιστήμιο ζητάει το ΜέΡΑ25

Επικρίνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «είναι δεδομένο ότι όπως ακριβώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες -αν και υπουργός Προστασίας του Πολίτη- δεν θα μπορέσει να το κάνει ούτε και με τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα».


Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του, ζητάει την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου «ως χώρου ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης των ιδεών, αλλά και την περιφρούρηση αυτού του ασύλου μέσα από μια υπηρεσία που θα λογοδοτεί αποκλειστικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα (πρυτανικές αρχές και φοιτητικούς συλλόγους) και όχι στον κ. Χρυσοχοΐδη». Επικρίνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «είναι δεδομένο ότι όπως ακριβώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες -αν και υπουργός Προστασίας του Πολίτη- δεν θα μπορέσει να το κάνει ούτε και με τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση πριν από περίπου έναν χρόνο κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο ως τον υποτιθέμενο μανδύα υπόθαλψης της «ανομίας» στους χώρους του πανεπιστημίου. Το ΜέΡΑ25, υπενθυμίζει η ανακοίνωση, είχε διαφωνήσει τότε έντονα με αυτήν την κυβερνητική απόφαση, προτείνοντας την ενίσχυση και περιφρούρηση του ασύλου μέσω της ίδρυσης μιας Υπηρεσίας Περιφρούρησης του Ασύλου από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Όμως, ο πρωθυπουργός, που έβλεπε μαζί με την παράταξη του όλα τα κακώς κείμενα πίσω από το άσυλο, υποστηρίζει το ΜέΡΑ25, «έρχεται τώρα εξ αφορμής και της αποτροπιαστικής πράξης ευτελισμού του πρύτανη στην ΑΣΟΕΕ να επιτεθεί ιδεολογικά έναντι της Αριστεράς, προσπαθώντας να "ηγεμονεύσει" με έναν συνδυασμό χείριστων πρακτικών στην πιο αυταρχική τους εκδοχή. Δεν φτάνει δηλαδή που κατήργησε το άσυλο βάζοντας τα ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια, θέλει τώρα να εισάγει και μια ιδιωτική εταιρεία σεκιουριτάδων σε αυτά».

tags: ΜέΡΑ25

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)