to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 28.01.2014

πηγή: efsyn

Κοινωνία

Την ενοχή του Θεοφίλου πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας αγνοώντας όσα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία και τα όσα υποστήριξε στην απολογία του ο Τάσος Θεοφίλου πρότεινε την ενοχή του.


Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, πρότεινε η εισαγγελέας Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα (ο οποίος είχε προσπαθήσει να σταματήσει τους ληστές της Alpha Bank στην Πάρο), της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της κατ΄ εξακολούθησην πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου, της συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών και όπλων.

Αντιθέτως, ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι η εξέταση του DNA που βρέθηκε στο καπέλο που «άφησε πίσω του» ένας από τους ληστές «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο», ενώ σημείωσε ότι ο Θεοφίλου παρουσίασε όψιμα τα άλλοθί του και όχι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Παράλληλα, για τη συμμετοχή του Θεοφίλου στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είπε ότι ο κατηγορούμενος δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα και δεν είχε σταθερό τόπο διαμονής, «πιθανώς για να καλύπτει τα ίχνη του», ενώ υποστήριξε ότι «ο ρόλος του στους “Πυρήνες” αρχικά ήταν υποστηρικτικός, αλλά μετά τη ληστεία της Πάρους εξελίχθηκε σε πρωταρχικό».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Θεοφίλου στην απολογία του είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι την περίοδο της ληστείας βρισκόταν στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε εργασίες στο Στέκι Μεταναστών, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς διότι έχει μεγάλες ιδεολογικές διαφορές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)