to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:57 | 30.11.2020

Πολιτική

Tην αστυνομική βαρβαρότητα στα Σεπόλια φέρνει στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την καταγγελία οικογένειας για παράνομη, βάναυση μεταχείριση και ισχαιμικό επεισόδιο στα χέρια της Αστυνομίας


Την καταγγελία οικογένειας για παράνομη, βάναυση μεταχείριση και ισχαιμικό επεισόδιο στα χέρια της Αστυνομίας  φέρνουν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  με ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη και συνυπογράφει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τονίζεται:

Δυστυχώς βλέπουμε ότι επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας οι ακροδεξιοί θύλακες της Αστυνομίας συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν με την οικογένεια Ινδαρέ.. από τα σπίτια των πολιτών, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Πληροφορούμαστε και μένουμε για ακόμη μία φορά άναυδοι για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αδυσώπητη και ξέφρενη αστυνομική βία στη χώρα μας. Οι «πολλές συμπτώσεις» από την ημέρα που ξεκίνησε η διακυβέρνηση της ΝΔ, αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού σε κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι και οικογένεια.

Είναι δε απαράδεκτο ότι καθημερινά η έννομη τάξη παραβιάζεται από τους υποτιθέμενους φρουρούς αυτής και η παράνομη βία προέρχεται πια από τις ακροδεξιές ομάδες των Αστυνομικών Αρχών. Άλλο ένα περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε τόσα άλλα που δυστυχώς συνεχίζουν να διαπράττονται όχι με την ανοχή αλλά ξεκάθαρα πια με τη συνενοχή της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το από 25.11.2020 δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.documentonews.gr και τα εκεί εμπεριεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία, το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη 2020, ο 24χρονος Ο. Καττής, φοιτητής ΕΜΠ, η 22χρονη Λ. Καττή, φοιτήτρια νοσηλευτικής, ενώ κατευθύνονταν με τους γονείς τους προς το σπίτι τους στα Σεπόλια, επιστρέφοντας από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δέχτηκαν απρόκλητη, βάναυση και αδυσώπητη επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ  της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι και στην πιλοτή του σπιτιού τους.

Συγκεκριμένα, αλλόφρονες οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους κυνήγησαν, παραβίασαν το άσυλο της κατοικίας τους, τους ξυλοκόπησαν άγρια, τους έβρισαν χυδαία και συνέλαβαν τον 24χρονο φοιτητή.

«Είδα να σπρώχνουν τη μάνα μου και να την πετάνε κάτω», καταγγέλει ο φοιτητής. «Έτρεξα να τη βοηθήσω και ξεκίνησαν να με βαράνε πολύ δυνατά με τα γκλοπ, στα πόδια και στο κεφάλι. Τότε άρχισα να κινούμαι προς τα έξω, ήξερα ότι αν μείνω στην πιλοτή θα με χτυπήσουν πολύ και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είχε γίνει. …η γειτονιά άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Βγήκε κόσμος και στα μπαλκόνια και φώναζε», συνεχίζει ο φοιτητής. «Ούρλιαζα και φώναζα ότι εδώ είναι το σπίτι μου και αυτά είναι τα παιδιά μου», λέει η Γ. Μπόμπου και περιγράφει την απύθμενη βία που έζησε η ίδια και η οικογένειά της, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι συνθήκες και η συμπεριφορά των αστυνομικών στη ΓΑΔΑ όπως περιγράφονται, εξοργίζει, όπως και φερόμενες δηλώσεις και απειλές των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Η περιπέτεια της 22χρονης Λ. Καττή και των γονιών της συνεχίστηκε στο ΑΤ Κολωνού, όπου μετέβησαν αφού εκεί τους είχαν ενημέρωσει ότι θα μεταφερόταν ο 24χρονος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ωστόσο, η Αστυνομία όχι μόνο αρνήθηκε να τους ενημερώσει για το πού βρίσκεται ο 24χρονος συλληφθείς αλλά όπως καταγγέλει η Λ. Καττή: «..Ζήσαμε ακραία καταστολή … Κάποια στιγμή, έξω από το ΑΤ Κολωνού είδα να έχουν πέσει πάνω στον πατέρα μου και να τον χτυπούν.» Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Δ. Καττής: «…ένιωσα ένα μεγάλο χτύπημα κάτω από το στέρνο και μετά από κει άρχισα να καταρρέω. Έπεσα κάτω και με έσερναν, απ΄οτι κατάλαβα, από τη χειροπέδα. Έχασα το φως μου, περνούσαν από πάνω μου με πατούσαν, ήμουν χαμένος και ένιωθα ένα πόνο στο στήθος. Ήρθε το ΕΚΑΒ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν το άφηναν να φύγει, ζητούσαν τα στοιχεία μου. Όταν φτάσαμε στον Ευαγγελισμό οι αστυνομικοί ήταν δίπλα στο κρεβάτι μου ...Δεν άφηναν ούτε τη γυναίκα μου να με δει. Οι γιατροί μου είπαν ότι έπαθα οξύ έμφραγμα μη καθορισμένο, ρώτησα αν θα μπορούσε να έχει προκληθεί από τα όσα έγιναν νωρίτερα και μου απάντησαν θετικά». Η σύζυγος και μητέρα των δύο φοιτητών, Γ. Μπόμπου: «Κατέρρευσα όταν συνειδητοποίησα ότι ο Δημήτρης είναι κάτω… είχε χάσει αισθήσεις του. Λέω τελείωσε. Δεν υπήρχε αυτό που έζησα, να μην το ζήσει κανείς, ήταν σαν να έβλεπα τον άνθρωπο μου να φεύγει, αυτό γινόταν πραγματικά.».

Η 22χρονη φοιτήτρια την οποία φαίνεται να έσυρε στην κυριολεξία απ’ το μαλλί ένα όργανο της Τάξης (!), συνεπικουρούμενο από ακόμη τρεις άνδρες της Αστυνομίας, ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ οι χυδαίες προσβολές, απομειωτικές της τιμής και αξιοπρέπειάς της, οι απειλές, η λόγω και έργω εξύβριση που καταγγέλει καθώς και η αναφορά ότι: «ο ένας από τους αστυνομικούς μου έκανε μια λαβή στον λάρυγγα που ήταν πολύ συγκεκριμένη για να μου κόψει την ανάσα. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, μετά από λίγο τους φώναζα βοήθεια και ότι δεν μπορούσα να ανασάνω, ενώ αυτοί συνέχισαν να με βρίζουν» επιβάλλουν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, την ποινική και πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων, φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Ως κάτωθι ο σύνδεσμος στο σχετικό δημοσίευμα:

https://www.documentonews.gr/article/dynameis-ths-elas-se-oikogeneia-kat...

Αναφορές και άρθρα για τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας στα Σεπόλια υπήρξαν στο σύνολο του τύπου. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

https://www.enikos.gr/society/750170/sepolia-kare-kare-i-syllipsi-foitit...
https://www.tanea.gr/2020/11/17/greece/astynomika/sepolia-aposyrthikan-o...
https://thefaq.gr/apisteytes-kataggelies-tis-dikigoroy-tis-oikoigeneias-...
http://www.topontiki.gr/article/416217/dikigoros-kataggellei-vasanismo-t...
https://www.zougla.gr/greece/article/xiropedes-se-ikogenia-sta-sepolia-s...
https://www.fmvoice.gr/index.php/epikairotita/koinonia/item/261180-astyn...
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/269054_akrotites-sta-sepolia-synela...
https://www.avgi.gr/koinonia/372165_i-ypothesi-indare-itan-mono-i-arhi

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

1.    Προτίθεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών αντί για την τρομοκράτηση, τη διακινδύνευση της ζωής και σωματικής τους ακεραιότητας στα χέρια των ακροδεξιών θυλάκων εντός της Αστυνομίας;

2.    Έχει διαταχθεί η πειθαρχική και ποινική δίωξη των υπεύθυνων αστυνομικών οργάνων για τις ως άνω αναφερόμενες παράνομες πράξεις στις οποίες προέβησαν; Έχουν τεθεί / πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα μετά τις ακραίες πράξεις τους, οι οποίες, ως καταγγέλονται, εκθέτουν και προσβάλλουν σύσσωμη την Ελληνική Αστυνομία;

3.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε επιτέλους να σταματήσουν τα ολοένα και αυξανόμενα, ακραία φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, κατά παράβαση όχι μόνο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της αναλογικότητας αλλά και κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)