to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 21.06.2013

Πολιτική

Την απόσυρση των κυβερνητικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ εισηγείται ο Φ. Κουβέλης

Την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συνεδριάζουν από το πρωί μετά την διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ, όπως ενημέρωσαν, πριν από λίγο, στελέχη του γραφείου τύπου της ΔΗΜΑΡ.


 Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Η συζήτηση, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, διεξάγεται σε χαμηλούς τόνους, με τους περισσότερους ομιλητές να στηρίζουν την θέση του κ. Κουβέλη και να τονίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πορεύεται απέναντι στη κυβέρνηση από θέσεις ευθύνης. Ο Αντώνης Μανιτάκης, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις.

 Η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Εκτελεστική Επιτροπή, στηρίζει την πολιτική γραμμή του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

«Υπάρχουν βέβαια και διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν σε ένα κόμμα του διαλόγου να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» σημειώνει ο κ. Χατζησωκράτης, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι το κόμμα είναι διχασμένο.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας). Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς. Στην συνεδρίαση συζητείται η στάση που θα τηρεί το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή, με εισήγηση από τον Φώτη Κουβέλη να αποφασίζεται η ψήφος κατά περίπτωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)