to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 20.11.2015

Οικονομία

"Πράσινο φως" από το Euro Working Group για την αποδέσμευση της δόσης - Τη Δευτέρα η έγκριση από τον ESM

"Πράσινο φως" έδωσε το EuroWorking Group (EWG), για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. Ευρώ - Η απόφαση αναμένεται να κυρωθεί και τυπικά τη Δευτέρα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.



"Ευρεία συμφωνία" επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σημερινού EuroWorking Group σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης.

Η "έκθεση συμμόρφωσης" των θεσμών, η οποία σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές ήταν θετική, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. και της μεταφοράς των αναγκαίων, για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, κεφαλαίων στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

(πηγή: Αυγή)

Προηγούμενη ενημέρωση

Το επόμενο βήμα για την εκταμίευση των χρημάτων που περιμένει η χώρα μας ετοιμάζεται να κάνει σήμερα Παρασκευή το Euro Working Group, έχοντας στα χέρια του το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου.

Η θετική εισήγηση του Συμβουλίου προς το Eurogroup της Δευτέρας και τον ESM, θα ξεκλειδώσει τα 2 δισ. ευρώ της υποδόσης, αλλά και τα χρήματα που θα χρειαστούν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί μέσω ανάρτησής του στο Twitter, αποτίμησε ήδη θετικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου.

«Η σημερινή ψηφοφορία στην Αθήνα είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος, συμπληρώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς, θα «αξιολογήσουν» το πολυνομοσχέδιο και θα υποβάλουν τη σχετική αναφορά στο EuroWorking Group.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει να συζητά με τους θεσμούς το περιεχόμενο της δεύτερης λίστας με προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ψηφιστούν εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Σε αυτά θα περιλαμβάνονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς και η θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)