to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 17.04.2019

Αθλητισμός

Την ανακατασκευή του κλειστού «Πέτρος Καπαγέρωφ» ανακοίνωσε ο Γ. Βασιλειάδης (βίντεο)

Το ιστορικό «Παπαστράτειο», στο οποίο αγωνιζόταν η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '80, ανακατασκευάζεται άμεσα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στη συνέντευξη Τύπου για τον «Σχολικό ΠειραιΑθλητισμό 2019», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


«Μεταξύ της ΓΓΑ, του ελληνικού αθλητικού κέντρου Αγίου Κοσμά και της Περιφέρειας Αττικής υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου "Πέτρος Καπαγέρωφ" στον Πειραιά και το αμέσως επόμενο διάστημα δημοπρατείται το έργο για μια νέα ημέρα και για τα μπάσκετ της πόλης», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. 
Το «Πέτρος Καπαγέρωφ», όπως μετονομάστηκε προς τιμήν του μεγάλου αθλητικού παράγοντα του Πειραϊκού το Παπαστράτειο, υπήρξε το «σπίτι» του μπάσκετ του Πειραιά για πολλές δεκαετίες. Εκεί αγάπησαν το άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα και γυμνάζονταν πολλές γενιές Πειραιωτών στα εφηβικά και νεανικά τους χρόνια. Ανάμεσα στους παίκτες που επάνδρωναν την τελευταία ομάδα του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στο Παπαστράτειο στα τέλη της δεκαετίας του 80, πριν μετακομίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο ΣΕΦ, ήταν ο Αργύρης Καμπούρης, ο Γιάννης Παραγυιός, ο Τζορτζ Παπαδάκος, ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Τζίμης Μανιάτης, ο Αλέξης Χριστοδούλου, ο Αλέξης Γιαννόπουλος, ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, ο Ηλίας Καρκαμπάσης, ο Βαγγέλης Αγγέλος, ο Δημήτρης Σαμπάνης και άλλοι, με τους Στιβ Γιατζόγλου και Μάκη Δενδρινό να είναι οι δύο τελευταίοι προπονητές του Ολυμπιακού που πρόλαβαν το Παπαστράτειο ως έδρα της ανδρικής ομάδας του Πειραιά.  
Ο Πειραϊκός στην Α2 ανδρών, αλλά και ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όπως ο Φοίνικας Καλλίπολης, ο Πορφύρας Φρεατίδας, ο Ερμής Πειραιά χρησιμοποιούσαν το Παπαστράτειο ως προπονητήριο.
Το ιστορικό αυτό γήπεδο μπάσκετ θα ανακατασκευαστεί και θα δοθεί στους συλλόγους και στη νεολαία του Πειραιά, μία συγκινητική είδηση για όσους το γνώρισαν στις ημέρες δόξας του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)