to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 21.03.2016

Πολιτική

Την ανάγκη να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες από το λιμάνι σε κέντρα φιλοξενίας επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας στον Θ. Δρίτσα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέλυσε στον Δ. Κουτσούμπα όλα τα δεδομένα που υπάρχουν αναφορικά με τη διαχείριση των προσφυικών ροών ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημιουργία άλλων 10 κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, στα οποία θα μεταφερθούν σταδιακά οι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά


Τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. Στην αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. συμμετείχαν επίσης, η βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Διαμάντω Μανωλάκου, ο βουλευτής Αττικής κ. Γιάννης Γκιόκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ. Γιάννης Μανουσογιαννάκης, το μέλος του Π.Γ. του Κ.Κ.Ε. κ. Κώστας Παρασκευάς, η υπεύθυνη Τμήματος Δικαιοσύνης, Λαϊκών Ελευθεριών & Μεταναστών της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ. Λίνα Κροκίδη και η δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη κ. Αθηνά Ζύμαρη.

Στη συνάντηση εκλήθη και συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Η προγραμματισμένη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, δεν κατέστη τελικά δυνατή, λόγω έκτακτου κωλύματος.  Από την πλευρά του Υπουργείου και του Αρχηγείου, πήραν μέρος o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.  Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Γ.Γ. και την αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε., για τις εξελίξεις στο προσφυγικό θέμα σε σχέση με τη πρόσφατη συμφωνία και την πορεία υλοποίησής της, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Πειραιά, ως χώρου προσωρινής παραμονής των προσφύγων, έως τη μεταφορά τους σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο το Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.,   ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που προκύπτουν από την ανάγκη υποστήριξης μεγάλου αριθμού προσφύγων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Πειραιά και δόθηκε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα. Αντίστοιχη ενημέρωση για το λιμάνι του Πειραιά, έγινε και από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη. Από την πλευρά του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος, για το προσφυγικό θέμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Την ανάγκη να εξασφαλιστεί άμεσα η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, ώστε να υπάρχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, σίτισης και περίθαλψης, επεσήμανε ο γγ του της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το μεσημέρι, παρουσία στελεχών και βουλευτών του κόμματος του, είχε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον αρμόδιο υπουργό, Θοδωρή Δρίτσα, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτιο Ράπτη και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέλυσε στον κ. Κουτσούμπα όλα τα δεδομένα που υπάρχουν αναφορικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την ΕΕ, ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημιουργία άλλων 10 κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, στα οποία θα μεταφερθούν σταδιακά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ στελέχη του ΚΚΕ ζήτησαν γι' αυτό το θέμα μεγαλύτερη διαχείριση από το κράτος.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η «κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη και οι όποιες προσπάθειες γίνονται από τους εργαζόμενους, το Λιμενικό Σώμα και την αλληλεγγύη που εκφράζουν το δράμα αυτών των προσφύγων ώστε να έχουν στοιχειώδεις κανόνες επιβίωσης, δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία, στους εργαζόμενους και στους ίδιους τους πρόσφυγες, που ουσιαστικά έχουν εκδιωχθεί βάναυσα από την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα αδιέξοδο που οδηγείται συνολικά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τελευταίες αποφάσεις της στη σύνοδο κορυφής, που, πλέον, όπως είπε, φέρουν και την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για όλα τα βασικά ζητήματα που από την αρχή το ΚΚΕ είχε θέσει, δηλαδή «ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας μετά το κλείσιμο των συνόρων, για το γεγονός ότι επιβραβεύεται η τούρκικη πολιτική, η τούρκικη αστική τάξη που εποφθαλμιά στην περιοχή, γκριζάρει το Αιγαίο και συνεχίζει, ουσιαστικά, να στέλνει ανθρώπους πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται και βεβαίως για την παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, το οποίο, στην ουσία, αυτό περιλαμβάνεται στις αποφάσεις και της συνόδους κορυφής όταν, πλέον, μπαίνουν αστερίσκοι για το ποιος θεωρείται πρόσφυγας και από εκεί και πέρα ανοίγει ο δρόμος και για εγκλωβισμό τέτοιων ανθρώπων στην πατρίδα, αλλά και για μη επίλυση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι».

Επίσης, ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι σε αυτό το γενικό πλαίσιο, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να βρίσκεται σε κινητοποίηση και οι πολιτικές δυνάμεις, μαζί με τον ελληνικό λαό, να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να παλέψουν, ώστε να εκφραστεί πραγματική ανυπακοή και αντίρρηση στις αποφάσεις της ΕΕ, και ότι σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να ανατραπούν πολλά πράγματα, και εδώ στη χώρα, αλλά και ευρύτερα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)