to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 18.07.2019

Κοινωνία

Την ανάγκη για «άμεση ανασύνταξη δυνάμεων» τονίζουν οι εργολαβικοί των ΕΛΠΕ

«Η αλλαγή της κυβέρνησης φέρνει την ανάγκη για άμεση ανασύνταξη δυνάμεων, μιας και ήδη τα αντιλαϊκά νεοφιλελεύθερα μέτρα είναι προ των πυλών», τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών - φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας


Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου των εργολαβικών των ΕΛΠΕ:

Η αλλαγή της κυβέρνησης φέρνει την ανάγκη για άμεση ανασύνταξη δυνάμεων, μιας και ήδη τα αντιλαϊκά νεοφιλελεύθερα μέτρα είναι προ των πυλών. Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της σύστασής του, έδωσε σπουδαίους αγώνες, τόσο με την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και με τη διοίκηση και τους εργολάβους.

Καταφέραμε πολλά. Κάθε φορά που κερδίζαμε κάτι για τους εργαζόμενους, γεμίζαμε υπερηφάνεια και πάθος για ακόμη μεγαλύτερες διεκδικήσεις. Πάγιο αίτημά μας η έξοδος των εργολάβων από τα ΕΛΠΕ και τους χώρους δουλειάς στην Ενέργεια, μονιμοποιήσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τώρα στα ΕΛΠΕ είμαστε ενάντια στο να  εισέρχονται και άλλοι εργολάβοι με περισσότερα δικαιώματα και μεγαλύτερη δύναμη για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αποτέλεσμα αυτού, να απομακρύνεται ο στόχος για μονιμοποιήσεις, για άμεση λογοδοσία στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, για συλλογικές συμβάσεις.

Αν πριν ο εργολαβικός εργαζόμενος ήταν σε χειρότερη μοίρα από τον μόνιμο, τώρα θα είναι έρμαιο των «ορέξεων» των εργολάβων. Το «χέρι» τους σε αυτή την άσχημη εξέλιξη το έβαλαν πολλοί. Δεν είναι αποτέλεσμα μόνο «άνωθεν» αποφάσεων.

Αλλά αυτά θα ξεκαθαρίσουν όταν έλθει η ώρα στο σωστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα συνάδελφοι είναι ώρα να παραμερίσουμε ό,τι νομίζει ο καθένας ότι τον διαφοροποιεί από τον άλλον και να δυναμώσουμε, δυναμώνοντας το Σωματείο μας.

Τώρα πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο συμμετοχικοί.

Ακόμη πιο δυναμικοί, απομακρύνοντας τα μιάσματα, που με την πρώτη ευκαιρία θα δούμε να έρπονται στις πόρτες της καινούριας διοίκησης, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλά. Να γεμίζουν σάλια τους διαδρόμους.

Το Σωματείο μας, παρά τις πολιτικές καταβολές και επιλογές του καθένα, συγκρούστηκε με όλους. Γιατί αυτό έπρεπε να κάνει. Το Σωματείο μας είναι ταξικό. Είναι εδώ για να υπερασπίζεται τον εργάτη και μόνο για αυτό. Όλα τα άλλα είναι απέναντί μας.

Καλούς αγώνες συνάδελφοι. Χαμένος αγώνας μόνο αυτός που δεν δόθηκε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)