to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 14.02.2019

Διεθνή

«Την αλλαγή σε Ευρώπη και Ιταλία» εκφράζει η κυβέρνησή του, λέει ο Τζ. Κόντε

«Mε την καγκελάριο Μέρκελ η σχέση μας είναι άριστη. Με το Παρίσι θα λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα, αλλά εμείς δεν ήμασταν ποτέ κατά της Ευρώπης», είπε μεταξύ άλλων ο ιταλός πρωθυπουργός, που υπογράμμισε και ότι «τα κίτρινα γιλέκα, έστω και με μπερδεμένο και κάποιες φορές λανθασμένο τρόπο, προσπαθούν να εκφράσουν ό,τι καινούριο κινείται στην γαλλική κοινωνία»


Στον απόηχο των δηλώσεων του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο ότι «η κυβέρνηση αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια», ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι «η κυβέρνησή του συνεχίζει την πορεία της και εκφράζει την αλλαγή».

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Κόντε συνομιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι «κάποιοι παραβλέπουν την μεγάλη δημοτικότητα της οποίας χαίρει η κυβέρνηση στην Ιταλία» και ότι «η κυβέρνησή του εκφράζει την αλλαγή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία και στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος σε όσους τον αμφισβήτησαν κατά την παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι «ανήκουν σε παλιές πολιτικές οικογένειες». «Μπορούσαμε να μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά κάποιοι ευρωβουλευτές προτίμησαν να μετατρέψουν την αίθουσα της ολομέλειας του Στρασβούργου σε ένα τοκ- σόου», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους των εφημερίδων La Repubblica και Corriere della Sera.

«Mε την καγκελάριο Μέρκελ η σχέση μας είναι άριστη. Με το Παρίσι θα λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα, αλλά εμείς δεν ήμασταν ποτέ κατά της Ευρώπης», συμπληρώνει ο Κόντε. Ο ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, υπογραμμίζει ότι «τα κίτρινα γιλέκα, έστω και με μπερδεμένο και κάποιες φορές λανθασμένο τρόπο, προσπαθούν να εκφράσουν ό,τι καινούριο κινείται στην γαλλική κοινωνία. Έστω κι αν αυτό μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)