to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 04.10.2022

Κοινωνία

Την άδικη απόλυση εργαζομένου από την «THEON SENSORS» καταγγέλλει η ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ

«Την ίδια ώρα που ο κλάδος βρίσκεται σε φάση κερδοφορίας ,η εργοδοσία με όπλα στη φαρέτρα της μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ για την άδικη απόλυση εργαζομένου, μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών:

Την Παρασκευή 05/08/2022 η εταιρεία THEON SENSORS, η οποία είναι μέλος του ομίλου της ΕFA GROOP Συμφερόντων Χατζημηνά με έδρα στο Κορωπί προέβη στην απόλυση τουλάχιστον δύο συναδέλφων, εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος του Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Ο συνάδελφος προσελήφθη στις 10/05/2022 με σύμβαση αορίστου χρόνου για την κάλυψη της θέση του Ηλεκτρονικού. Από την αμέσως επόμενη μέρα, ο συνάδελφος ανέλαβε κανονική εργασία με συμμετοχή στα Project της εταιρείας με τη βοήθεια συναδέλφων καθώς και του υπεύθυνου βάρδιας και χωρίς να λάβει την απαιτούμενη, όπως θα ήταν αναμενόμενο, εκπαίδευση.

Την Παρασκευή 05/08/2022 ο συνάδελφος επιστρέφοντας από την καλοκαιρινή του άδεια κλήθηκε στο γραφείο του ΗR. Με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη εξέλιξη από πλευράς του, του ζητούν να υπογράψει την απόλυση του, κάτι που ο συνάδελφος αρνήθηκε και δεν έπραξε, ζητώντας μάλιστα τόσο από την υπεύθυνη του τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού όσο και από τον Γενικό Διευθυντή να διευκρινιστούν οι λόγοι για τους οποίους απολύεται στους 3 μήνες εργασίας. Μετά την άρνηση του να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο, δέχεται απειλή ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπογράψει την απόλυσή του θα του επιδοθεί εξώδικη απόφαση με δικαστικό επιμελητή στην κατοικία του.

Τους τελευταίους μήνες ήταν έντονη η πίεση που ασκούσε η εργοδοσία στους εργαζομένους για την ολοκλήρωση των παραγγελιών, οι οποίες με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αυξήσει τη ζήτηση σε αμυντικά συστήματα. Η εργασία στη εν λόγω εταιρεία είναι ανθυγιεινή σε μερικές περιπτώσεις καθώς οι εργαζόμενοι εισπνέουν επιβλαβή για την υγεία τους αέρια, καθώς τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ελλιπή και πολύ συχνά η ίδια η εταιρεία δεν παρέχει στους εργαζόμενους τις απαραίτητες μάσκες, αναγκάζοντάς τους να τις προμηθεύονται οι ίδιοι.

Όλα αυτά έχουν γίνει μόνο σε διάστημα 3 μηνών.

Για την απόλυση του συναδέρφου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση  παρουσία του  ΣΕΠΕ στην Παλλήνη στις 7/10/2022.

Την ίδια ώρα που ο κλάδος βρίσκεται σε φάση κερδοφορίας ,η εργοδοσία με όπλα στη φαρέτρα της μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι όροι που επέφεραν την κατάργηση  των Συλλογικών Συμβάσεων αποτελούν ακόμη  μια εργασιακή πραγματικότητα ,οι απλήρωτες υπερωρίες, η 10ωρη ή και 12ώρη εργασία, η εργασία με μπλοκάκι αποτελούν πλέον δεδομένες καταστάσεις που επισφραγίστηκαν με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Καλούμε τους συναδέλφους Μηχανικούς - Τεχνικούς εργαζόμενους στη THEON SENSORS να μην ανεχθούν άλλο την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και να απευθυνθούν στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Η οργάνωση μας και η ταξική ενότητα, είναι η απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας, η οποία αξιοποιεί το νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Διεκδικούμε:

  • Την επαναπρόσληψη του συναδέλφου με παρουσία στην Επιθεώρηση του Σώματος Εργασίας στην Παλλήνη , στις 7/10/2022 και ώρα 9:30

  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.).

  • Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που να ορίζουν ρητά τις απολαβές, το ωράριο, το διάλλειμα, τις ετήσιες άδειες.

  • Δώρα και επιδόματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

  • Δικαιώματα για τις εγκύους συναδέλφους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Άδεια τοκετού και λοχείας, μειωμένο ωράριο φροντίδας παιδιού, με πλήρεις αποδοχές. Απαγόρευσή απόλυσης τους κατά το προβλεπόμενο διάστημα.

  • Γονικές άδειες ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)