to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το τίμημα της διαπλοκής

Αυτοί που τον ανέβαζαν στην εξουσία του δίνουν εντολές. Βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης και των ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, με πρώτο βέβαια τον υπόδικο βαρόνο, απαιτούν από τον Μητσοτάκη: «Κάναμε τα πάντα να ρίξουμε τον Τσίπρα και να φέρουμε εσένα στην εξουσία. Τώρα ξεπλήρωσέ μας».


Ο ορισμός της διαπλοκής. Της διαπλοκής στην οποία είναι βουτηγμένος ο Κυριάκος. Γιατί ο Κυριάκος και οι «αδελφικές σχέσεις» του με τον Μαρινάκη είναι πίσω από το μπάχαλο που δημιούργησε ο απίστευτος  Αυγενάκης.

Ο οποίος για να ικανοποιήσει την εντολή του αρχηγού του, να αποβάλουν δηλαδή  από το πρωτάθλημα  τον ΠΑΟΚ κατ' εντολή του Μαρινάκη  για να πάρει ανενόχλητος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, έφτασε ο άμοιρος στο σημείο την τελευταία στιγμή να διορίσει δύο Πειραιώτες στην Επιτροπή  Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τόσο απλά. Και εντάξει να παραιτηθεί ο «μπροστινός», ο Αυγενάκης, αλλά τους πραγματικούς υπαίτιους, Μαρινάκη και Κυριάκο, ποιος θα τους αποβάλει;


Αλλά το μπάχαλο το συνεχίζει ο Μητσοτάκης αποδεικνύοντας την διπλή  ομηρεία του τόσο από τους βαρόνους, όσο και από τους Σαμαράδες.  Αλλάζει τον νόμο  για να κατευνάσει τον ΠΑΟΚ και την ίδια στιγμή διαγράφει τον Ζαγοράκη για να καλοπιάσει τον Μαρινάκη. Πιστεύει πως έτσι βγαίνει στο απυρόβλητο.  Ματαιοπονεί, πολύ περισσότερο που το μπάχαλο επεκτείνεται και στην ΝΔ με την διαφοροποίηση του Σαμαρά στην συγκεκριμένη τροπολογία.


Συμπέρασμα. Ο Μητσοτάκης αποδείχθηκε διδάκτορας στην διαπλοκή. Για να ρίξει τον Τσίπρα και να έρθει στην εξουσία,  πόνταρε τα πάντα στους βαρόνους και «αγκάλιασε» τους  διάφορους ακροδεξιούς τύπου Σαμαρά. Τώρα πρέπει να ξεπληρώσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε.  Η διαπλοκή, βλέπετε, έχει …κανόνες.

Μόνο που  στο «ξεπλήρωμα» αποκαλύπτεται στο πανελλήνιο ο απίστευτος τυχοδιωκτισμός του, ο αριβισμός που τον διακατέχει  αλλά και η ανικανότητά του. Αποτέλεσμα να κυβερνά προσπαθώντας να ικανοποιήσει τους εντολοδόχους του, σαρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατίας αλλά και όποιας αξιοπιστίας του έχει απομείνει. Αυτό άλλωστε  είναι  πάντοτε  το τίμημα της διαπλοκής και των πολιτικών εμπνευστών της.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)