to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τίμια κορόιδα ή χαϊβάνια;

Ορίστε. Εσείς κάνατε τον Στεφανή αρχηγό του στρατού (Α/ΓΕΣ) λένε, φωνάζουν, γράφουν, χαμογελούν σαρκαστικά πολλοί από τους απέναντι. Κι αυτοί, οι από κει, το λένε βέβαια αναφερόμενοι στα MBA του, που αποδείχτηκαν πέτσινα και μην το συζητάς.


Αλλά το άλλο καίει πολύ κόσμο από τους από δω. Και για τον Στεφανή του στρατού, που ανέλαβε την ευταξία των προσφύγων. Και για τον Τσουβάλα της αστυνομίας, που αφού μας έβγαλε το Μάτι, τώρα κυνηγάει μαζί με τον Χρυσοχοΐδη να ξεβρακώσει κόσμο.

Και για κάτι ανώτατους δικαστές, που λίγο πριν λήξει η θητεία τους παραιτήθηκαν με βολές κατά της τότε κυβέρνησης. Και για ουκ ολίγους σε σοβαρές δημόσιες θέσεις, που τώρα πυροβολούν εκείνους που τους ανέδειξαν ή τους κράτησαν, στα πόστα τους.

Ρωτάς έναν υπουργό, δεύτερο υπουργό, τέταρτο παράγοντα από τους πρώην. Ρε παιδιά, δεν τους ξέρατε; Δεν ξέρατε ότι η ψυχή και το μυαλό τους είναι με τους άλλους; Ή σας παραπλάνησαν παριστάνοντας τους προοδευτικούς να πούμε; Ε, όχι κι έτσι. Φυσικά τους ξέραμε, σου απαντούν. Δεν είμαστε δα και χαϊβάνια.

Αλλά μια χαρά αξιωματικός ήταν ο ένας, μια χαρά δικαστής ο άλλος, μια χαρά στέλεχος του τάδε χώρου ο τρίτος, μια χαρά βιογραφικό είχε ο τέταρτος. Δεν γινόταν να ασχοληθούμε με τα φρονήματά τους.

Τη δουλειά τους θέλαμε να κάνουν, τα ποντίκια μας ενδιέφερε να πιάνουν κι ας ήταν όποιο πολιτικό χρώμα ήθελαν. Στο κάτω - κάτω με τον στρατό, με την αστυνομία, με το αστικό κράτος είχαμε να κάνουμε. Όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ήρθε ο Μητσοτάκης και δεν άφησε λίθο επί λίθου. Από δω οι γάτοι ΜΟΥ, από κει τα ποντίκια ΣΑΣ. Και είδαμε αστυνομικούς υπουργών, στελέχη του κρατικού μηχανισμού, επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών, ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να στέλνονται σε πολιτική ή υπηρεσιακή «Καλλιόπη».

Ως εμφορούμενοι από αριστερά φρονήματα. Ή ως συνοδοιπόροι. Κι έμειναν μόνο οι δικοί του δικοί του. Του Κυριάκου. Και γιατί τότε κράτησε και αναβάθμισε Στεφανήδες, Τσουβάλες και λοιπούς; Μια εξήγηση χωράει εδώ. Γιατί από τα πριν είχαν τις αλλαξομπαλιές τους.

Από πριν έσκαβαν τον λάκκο στον αριστερό της αξιοκρατίας περιμένοντας τον δεξιό της αριστείας. Τίμια κορόιδα ή χαϊβάνια λοιπόν; Διαλέξτε. Γιατί υπάρχει και το αύριο...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)