to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 18.12.2012

Διεθνή

Time: Η λίστα με τους υποψήφιους για το "Πρόσωπο της χρονιάς"

Ποια είναι η λίστα με τα 8 πρόσωπα που σύμφωνα με το περιοδικό Time καθόρισαν τη φετινή χρονιά.


Την Τρίτη, η συντακτική ομάδα του περιοδικού Time, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 8 πρόσωπα που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο την απερχόμενη χρονιά.

Το αναγνωστικό κοινό καλείται να ψηφίσει το πρόσωπο εκείνο που θα κοσμήσει το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού για το 2012.

Περσινό πρόσωπο της χρονιάς, ήταν ο ανώνυμος "διαδηλωτής", ενώ για το 2010, οι αναγνώστες και οι αρθρογράφοι του Time ανέδειξαν τον Mark Zuckerberg, ιδρυτή του Facebook σαν το επιδραστικότερο άτομο για το συγκεκριμένο έτος.

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack Obama, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo, Marissa Mayer, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Mohammed Morsi, τον Bill και τη Hillary Clinton, την Πακιστανή  μαθήτρια Malala Yousafzai που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν και επέζησε, τον Tim Cook, διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, το Μποζόνιο Higgs και την Ιταλίδα φυσικό Fabiola Giannοti, καθώς και τους "Αμερικανούς χωρίς χαρτιά" (Undocumented Americans).

Όπως κάνει εδώ και 85 χρόνια, το εβδομαδιαίο περιοδικό θα επιλέξει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα, που είχαν το μεγαλύτερο αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε μιλάμε για θετικό, είτε για αρνητικό πρόσημο.

Μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι. Το περιοδικό θα ανακηρύξει το πρόσωπο της χρονιάς την Τετάρτη (λαμβάνοντας υπ' όψη και τις επιλογές των αναγνωστών του), ενώ όσοι θέλουν να ψηφίσουν, μπορούν ακόμα να επισκεφθούν τη σελίδα του Time.
Για την ώρα, σε ότι αφορά τη ψηφοφορία των αναγνωστών, προηγείται οριακά η Malala Yousafzai με δεύτερο τον Barack obama.

Σημειώνεται ότι το 1979 η ανακήρυξη του Αγιατολάχ Χομεϊνί ως επιδραστικότερο πρόσωπο της χρονιάς, πυροδότησε αντιδράσεις. Από τότε το περιοδικό δεν έδωσε ποτέ ξανά τον τίτλο σε "αντιαμερικανικά" πρόσωπα.

Τέλος, στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 το Time ανακήρυξε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν ως το πρόσωπο του αιώνα, με δεύτερο και τρίτο τους Φράνκλιν Ρούζβελτ και Μαχάτμα Γκάντι αντίστοιχα.

Πηγή: news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)